Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Emre ve Mesut Papa için buluşuyor

Emre ve Mesut Papa için buluşuyor

"Barış İçin Dinlerarası Maç" organizasyonunda sahaya çıkacak futbol dünyasından 50 yıldız isim açıklandı.

Emre ve Mesut Papa için buluşuyor

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco'nun isteği üzerine Roma'da oynanacak "Barış İçin Dinlerarası Maç" organizasyonunda sahaya çıkacak futbol dünyasından 50 yıldız isim açıklandı. Papa'nın izlemeyeceği maçta, Lionel Messi, Mesut Özil, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera, Zinedine Zidane ve Javier Zanetti gibi isimler de forma giyecek.

Arjantinli Papa ile bu ülkenin efsane isimlerinden ve Inter'in başkan yardımcısı Javier Zanetti'nin geçen yıl sözleştiği 'Barış İçin Dinlerarası Maç', 1 Eylül saat 20.45'te Roma Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirilecek. Tarihte bir benzeri bulunmayan karşılaşmada, dünya çapında 3 semavi din ile Budizm, Hinduizm ve Şintoizm gibi farklı dinlere inanan, sahalara veda etmiş ve aktif futbol oynayan 50 ünlü yıldız ismin yer alacağı kaydedildi.

Karşılaşmanın gelirinin, hiçbir kar amacı güdülmeden 10 yıl önce efsane futbolcu Javier Zanetti ve eşi Paula Zanetti tarafından kurulan P.U.P.I. Vakfı ile teknoloji, sanat ve spor aracılığıyla, sosyal bütünleşme ve kültürel buluşmaları teşvik etmek için Papa'nın isteği üzerine kamu yararına kurulan Scholas Occurentes'a bağışlanacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Elde edilen gelir, bu iki kuruluş kanalıyla başlatılan "Bir Yaşam Alternatifi" adlı proje kapsamında, Arjantin'in başkenti Buones Aires'teki yoksul çocukların eğitim görmesini sağlamak için okullar zincirinin hayata geçirilmesinde kullanılacak.

Vatikan Radyosu'nun yerleşkesinde düzenlenen basın toplantısıyla detayları paylaşılan maç ile, spor aracılığıyla kardeşlik, barış ve paylaşma temalarına vurgu yapılmak istendiği belirtildi.

PAPA MAÇI İZLEMEYECEK

Papalık Tören ve Seremoni Ofisi yetkililerinden Monsenyör Guillermo Karcher, Papa'nın stadyuma gitmeyeceğini ve futbolcularla karşılaşma öncesi Vatikan'da bir araya geleceğini açıklayarak, "Papa asla televizyon izlemez. Bu nedenle maçı ne stadyumda ne televizyondan izleyecek. Gereken mesajı, maç öncesi futbolcularla bir araya geldiğinde verecek" dedi.

Karcher, maç başlama düdüğünden önce Papa'nın bir sürpriz yaparak, stadyuma canlı bağlantı aracılığıyla mesajlar verebileceğini de söyledi.

Haberin Devamı

Javier Zanetti ise bu maçın, hayatının en önemli olaylarından biri olduğunu ifade ederek, "Papa Francesco ile geçen yıl bir araya geldiğimizde, barışın en önemli şey olduğunu ve bizi endişelendiren bir şey olduğunun altını çizdik. Böylece aklımıza, tüm dünya barışı için bir başlangıç noktası olabilecek bu maçı organize etmek geldi. Burada önemli olan futbol maçı değil, Papa'nın dünyaya vermek istediği barış mesajıdır" diye konuştu.

Tarihte eşi olmayan böyle bir maçı organize etmenin bir onur ve ayrıcalık olduğunu dile getiren Zanetti, "Bu, aynı zamanda çok güzel bir sorumluluk. Çünkü bu maçın ardında, çok güçlü bir mesaj yatıyor. Papa'nın da sürekli üzerinde durduğu gibi, bu dönemde hepimizin barışa ihtiyacı var. Futbol aracılığı ile çok olumlu şeyler yapabilirsiniz" şeklinde konuştu.

Sahada birçok şampiyonun bir arada olacağının altını çizen Zanetti, böylece daha iyi bir dünya için güçlü bir birlik mesajı verileceğini de ekledi.

Haberin Devamı

Papa'nın çok büyük bir yüreğe sahip olduğunu söyleyen Zanetti, O'nun aynı zamanda büyük bir futbol tutkunu olduğunu da hatırlattı.

AS Roma'nın yeni transferi Juan Iturbe ise, barış mesajı amacı taşıyan bir maçta rol alacak olmaktan memnuniyet duyacağını dile getirdi.

FUTBOLCULARIN İMZALADIĞI ARABA VE F1 PİLOTLARININ İMZALADIĞI LASTİK AÇIK ARTIRMAYA ÇIKARILACAK

İlk yarının ardından çeşitli etkinliklerin yapılacağı ve Arjantinli şarkıcı ve aktris Tini Stoessel ile İtalyan şarkıcı Filippo Neviani'nin de şarkılar söyleyeceği verilen bilgiler arasında.

Bu arada, maçta forma giyecek isimlerin üzerini tek tek imzalayacağı bir FIAT Panda marka araç ve Formula 1 pilotlarının imzaladığı bir Pirelli lastiğinin da sahada açık artırmaya çıkarılacağı belirtildi.

MISIRLI EFSANE FUTBOLCU: "SİYONİSTLERİN MAÇINDA BEN OYNAMAM"

Öte yandan, Mısır'ın efsane futbolcularından Muhammed Ebu Traika, Liverpool ve Chelsea'nın eski oyuncusu, İsrailli Yossi Benayoun'un de gelmesinden ötürü, davet edilmesinden ötürü bu maça katılmayacağını duyurdu.

Haberin Devamı

2009 yılındaki İsrail'in kanlı Gazze saldırıları sırasında formasının altına "Gazze'ye sevgilerle" yazılı tişört giyen ve bu nedenle ceza alan Mısırlı yıldız, İsrail'in vahşeti nedeniyle bu maça katılamayacağı belirtildi.

Aboutreika, mikro blog sitesi Twitter'dan paylaştığı mesajda, "Siyonistlerin katıldığı maç davetini reddettim. Yeni jenerasyona bir örnek veriyoruz" ifadelerini kullandı.

MAÇTA ROL ALACAK YILDIZLAR

Teknik direktörlüklerini, Arjantin Milli Takımı Teknik Direktörü Gerardo 'Tata' Martino ve Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wegner'in yapacağı ve kaptanlıklarını Javier Zanetti ve Gianluigi Buffon'un üstleneceği iki takımda dönüşümlü olarak şu isimler forma giyecek:

Andrea Pirlo, Andrea Ranocchia, Mikel Arteta, Andrés Palop Cervera, Andrey Shevchenko, Antonio Mohamed, Marcos Antonio Senna Da Silva, Arturo Vidal, Carlos Valderrama, Yossi Benayoun, Dudu Aouate, Tomer Hemed, Damiano Tommasi, David Trezeguet, Degu Debebe Gebreyes, Diego Lugano, Fredy Guarìn, Diego Simeone, Emil Hallfresson, Esteban Cambiasso, Fernando Tissone, Ezequiel Schelotto, Mauro Icardi, Ezequiel Lavezzi, Juan Pablo Carrizo, Juan Iturbe, Ricky Alvarez, Lionel Messi, Javier Mascherano, Maxi Rodríguez, Cristian Ledesma, Fernando Muslera, Filippo Inzaghi, Yuto Nagatomo, Gabriel Heinze, Jose Chamot, Luca Toni, Lucas Podolski, Mesut Özil, Nicola Legrottaglie, Radja Nainggolan, Roberto Baggio, Ronaldinho, Samuel Eto'o, Stefano Mauri, Sulley Muntari, Emre Belözoğlu, Ivan Zamorano ve Ivan Córdoba.

Öte yandan, Roma'nın efsanesi Francesco Totti ve Del Piero'nun da bir sürpriz yaparak, maça katılabilecekleri kaydedildi.