Gazete Vatan Logo
Futbol Emre Çolak'tan transfer açıklaması

Emre Çolak'tan transfer açıklaması

Galatasaray'ın Birmingham kampında sarı-kırmızılı futbolculardan Emre Çolak ve Eray İşcan açıklamalarda bulundu.

Emre Çolak'tan transfer açıklaması

Galatasaray'ın genç yıldızı Emre Çolak ve genç kaleci Eray İşcan, bugün basın mensuplarının sorularını yanıtladılar.

Emre, geçen yıl kendisi için çok iyi geçmediğini belirterek şöyle konuştu: "Geçen sene beklentilerin aşağısında kaldığımın farkındayım. Hocamla konuşmamda bunu o da söyledi. Bu sene benden daha çok şey bekliyor. Çok daha fazla şey bekliyor. Biz de gereken çalışmaları yapıyoruz. Çalışmalara başladık. İnşallah geçen senekinden çok fazla iyi şey verebileceğimi söyleyebilirim. Evet geçen sene istediğimi sahaya yansıtmadığımın farkındayım. Bir önceki sene gibi oynama adına çok fırsat gelmedi. Ama yine de elimden geleni yapmaya çalıştım. Takıma katkı yaptığımı düşünüyorum. Ama benden beklenen çok şey var. İnşallah bu sene hepsinin karşılığını vermeye çalışacağım."

Kamp yaptıkları ortamı, bütün takım olarak harika diye nitelendirdiklerini belirten Emre, geçen yıl neden beklentinin altında kaldığını açıklarken bir özeleştiri de yaptı. Genç futbolcu, "En fazla eksiğimin olduğu yer vücudumla ilgili, kuvvet sorunum var. A takıma çıktığımdan beri bunun farkındayım. Bu eksikliği maçlarda görüyor ve hissediyorum. Scott Piri ile konuştum, bana özel bir program verecek. Koşarak bu eksiğimi kapatmaya çalışıyorum. Ama bunu çok fazla da saha içinde hissediyorum. Çalışarak en yakın zamanda bu eksikliklerimi kapatacağıma inanıyorum" diye konuştu.

TRANSFER HABERLERİ HAKKINDA...

Transfer döneminde adının takasla ilgili geçtiği yolundaki soruya ise Emre Çolak, şu yanıtı verdi: "Ben bu haberleri gördüm. Ama kulüpten duyduklarım doğrultusunda böyle bir şey hiç olmamış. Söylediler kulüpten, eğer hocamız böyle bir şey istemiş olsaydı tabii ki düşünürdüm. Ama böyle bir şey olduğunu hiç aklıma getirmedim. İmkan verildiği sürece elimden geleni Galatasaray için yapacağım."

ERAY İŞCAN: "TAFFAREL İLE ÇALIŞMAYA BAŞLADIĞIMDA İNANILMAZ BİR GELİŞME KAYDETTİM"

Galatasaray'da geçen sezonun ikinci yarısında Ufuk ve Aykut gibi kendisinden tecrübeli kalecileri geride bırakarak 2. kaleci konumuna yükselen Eray, kampta da yine ölesiye çalışıyor. Eray, kendisindeki gelişmeyi kaleci antrenörü Claudio Taffarel'e bağlayarak şöyle konuştu:

"Geçen sene bu zamanlar Taffarel ile çalışmaya başladığımda çok eksiğim vardı. Bunun farkındaydım. Ama Taffarel ile çalışmaya başladığımda inanılmaz bir gelişme kaydettim. Tek nedeni Taffarel'in oluşudur. Çalışmaya başladıktan sonra da yavaş yavaş ikinci yarı kadroya girmeye başladım. Ondan sonra da kadrodan çıkmadım. Fatih Hocam bana güvenini gösterdi. İnşallah bu sene daha çok forma şansı bekliyorum."

MUSLERA VARKEN ZOR

Genç kaleci Eray, Muslera gibi dünya çapında bir kaleci varken şu an kaleye geçmesinin zor olduğunu da belirterek, şunları söyledi:

"Yedek olmak daha da hırslandırdı tabii ki, ama Muslera gibi bir kalecinin arkasında bekliyorsanız, ondan daha iyi olmanız lazım ki kaleye geçin. Onun için şansım çok az diye düşünüyorum. Ben çalışmama bakıyorum. Ondan bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Taffarel'den de bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Tecrübelerinden yararlanmak istiyorum."
Eray, kendisine şu an kaleye geçecek kadar güvendiğini, yaşın genç olmasının küçük bir dezavantaj olduğunu da sözlerine ekledi.

TOPLA ÇALIŞMALAR ARTIYOR

Galatasaray'ın İngiltere kampında taktik çalışmalar ağırlık kazanmaya başladı. Teknik direktör Fatih Terim, geçen yıl bir arada oynayan oyuncuların fazlalığıyla birlikte taktik çalışmalara ağırlık vermeye başladı. Kısa sahada yapılan taktik çalışmalarda oyunun geriden kurulması yönünde pratik yapılırken, Chedjou'nun gelişi ile birlikte Terim'in savunmadan oyun kurmaya ağırlık verdiği gözlendi.

DROGBA HIRSIYLA SİVRİLİYOR

Galatasaray'ın süper yıldızı Didier Drogba, kampın en hırslı isimlerinden biri. Ünlü yıldız her antrenmanda büyük bir disiplin içinde çalışırken, küçük sahada yapılan maçlarda takım arkadaşlarını uyarıyor ve her pozisyona hırsıyla tepki veriyor. Drogba'nın bu istekli tavrı teknik direktör Fatih Terim'i fazlasıyla memnun ediyor.

TERİM NEŞE SAÇTI

Sarı kırmızılı ekibin bugünkü antrenmanında topla taktik çalışmasına ağırlık verilirken, taktik çalışma süresince oyuncularına hiçbir müdahalede bulunmayan teknik direktör Fatih Terim, çalışma bitiminde ise sahaya girerek özellikle Eboue ve Engin Baytar ile şakalaştı. Terim ve oyuncuların neşeli tavırları saha kenarından duyuldu. Kampta oruç tutmayı ihmal etmeyen Terim'in sinirli olmasını bekleyen basın mensupları ise tecrübeli hocanın neşeli hali nedeniyle şaşkına döndü.

HAMİT ANTRENMANDA YER ALMADI

Galatasaray'ın önemli isimlerinden Hamit Altıntop, bu sabah antrenmanda yer almadı. Hamit'in bel ağrısı nedeniyle riske edilmemek için toplu çalışmada yer almadığı açıklandı. Yıldız oyuncu, Scott Piri'nin verdiği program ile salonda çalıştı.

DROGBA VE EBOUE'DEN ÇOCUKLARA JEST

Galatasaray'ın iki yıldızı Drogba ve Eboue, daha önce İngiltere Premiere Ligi'nde oynadıkları ve İngiltere'de çok tanındıkları için kampta diğer futbolculardan daha fazla ilgi görüyor. İki yıldız kampı ziyaret eden öğrencilere bugün akşam antrenmanından önce imza dağıtacak.

CUMA ANTRENMANI MEDYAYA KAPATILDI

Bu arada bir gazetede kondisyoner Scott Piri ile Eboue'nin kavga ettiği yönünde bir haber çıkması üzerine Galatasaray'ın yarın sabah yapacağı antrenman medyaya kapatıldı.

Haberin Devamı