Gazete Vatan Logo
Futbol Ellerim Bomboş

Ellerim Bomboş

Avrupa Şampiyonası’nda yine hüsrana uğradık..56 kiloda Mücahit Yağcı ile bayanlarda Aylin Daşdelen ve Seda İnce hem koparmada hem silkmede başarısızdı. 2. günde de altın gelmedi

Avrupa Halter Şampiyonası’nın ikinci gününde de döküldük. Fransa’nın Strasbourg kentinde devam eden ve ilk günde altın beklediğimiz Nurcan Taylan’ın 2 gümüş ve 1 bronzda kalmasının ardından dün de podyuma çıkan 3 haltercimiz derece bile yapamadı. 56 kiloda Mücahit Yağcı, koparma ve silkme kategorilerinde başarılı olamadı. Koparmada ikinci hakkında 120 kilo kaldıran Yağcı, 3. hakkında 123 kiloda başarısız oldu. Milli sporcu, silkmede ise ilk hakkında 145, ikinci hakkında 150, üçüncü hakkında 152 kilo kaldırdı. Toplamda 272 kilo kaldıran Mücahit Yağcı, bu sonuçlarla madalya şansını kaçırdı.

Altın Rus'un Oldu
Bayanlarda ise doping ve cezalar nedeniyle podyumdan uzak kalan haltercilerimizin geri dönüşü hayal kırıklığıyla sonuçlanmaya devam etti. 58 kiloda Aylin Daşdelen ve Seda İnce koparmada kürsüye çıkamadılar. Koparmada Aylin Daşdelen 84 kilo, Seda İnce ise 88 kilo kaldırdı. Bu sonuçlarla iki sporcu da dereceye giremedi. 58 kiloda Rus sporcu Marina Shainova 100 kilo kaldırarak altın madalyanın sahibi oldu.

Silkmede ise Seda İnce ilk hakkında 105 kilo kaldırırken, ikinci ve üçüncü haklarında 110 kilo denemesinde başarısız oldu. Aylin Daşdelen ise ilk hakkında 110, ikinci hakkın da 115 kilo kaldırdı, 118 kiloda ise yıkıldı. İki haltercimizin de döküldüğü günde Rus sporcu Marina Shainova 130 kilo ile silkmede de altın madalyanın sahibi oldu.

Haberin Devamı