Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Efsaneye veda!

Efsaneye veda!

76 yaşında hayata veda eden Türk voleybolunun duayen ismi Cengiz Göllü dün son yolculuğuna uğurlandı

Efsaneye veda!

TÜRK voleybolunun unutulmaz ismi, kadın voleybolunun mimarı, eski milli voleybolcu ve antrenör Cengiz Göllü dün Bursa’da son yolculuğuna uğurlandı. 76 yaşında hayata veda eden Göllü için dün ilk tören Nilüfer Belediyesi’nde bulunan, kendi adını taşıyan voleybol salonunda gerçekleştirildi.

TÖRENE, Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil ve yöneticiler, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü adına Tamer Taşpınar, Vali yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Eczacıbaşı Kulübü Başkanı Faruk Eczacıbaşı, eski milli sporcular, Bursa Büyükşehir, Nilüfer Belediye, Bursa bayan voleybol takımı sporcuları, antrenörler, ailesi ve 1000’e yakın sporsever katıldı.

‘ÇOK ÖNEMLİ BİR LİDERDİ’

ÖZKAN Mutlugil “Türk voleyboluna 56 yıla yakın hizmet vermiş önemli bir spor adamı olan Cengiz Göllü’nün adını yaşatmak için gayret içinde olacağız” derken, eski federasyon başkanlarından Ahmet Gülüm’ün “Göllü 55 yıl önce Türkiye’de kadın voleybol hareketini başlatan önemli bir liderdir” sözleri salonda büyük alkış aldı.

Haberin Devamı

TÖRENİN ardından Cengiz Göllü, Bursa Ulucami’de kılınan cenaze namazının ardından Odunluk Mezarlığı’na defnedildi.