Gazete Vatan Logo
Şampiy10 Efsane isim Roger Federer dönemi kapanıyor!

Efsane isim Roger Federer dönemi kapanıyor!

Kariyerinde 8 Wimbledon, 6 Avustralya Açık, 5 Amerika Açık, 1 Roland Garros kazanarak teniste efsane olan Roger Federer'den flaş karar...

Efsane isim Roger Federer dönemi kapanıyor!

Ekselansları lakaplı İsviçreli tenisçi gelecek hafta gerçekleşecek olan Laver Cup'ın ardından aktif kariyerini noktalayacağını açıkladı.

Sosyal medya hesabından uzun bir veda videosu hazırlayan 41 yaşındaki tenisçi videonun sonunda, "Son olarak; tenis, seni seviyorum ve seni hiç bırakmayacağım" dedi.

Efsanevi tenisçinin vedasından satır başları;

"Yıllar boyunca tenis bana birçok hediye verdi. En önemlisi tabii ki bu yolda tanıdığım ve ailem olan insanlar oldu. Arkadaşlarım, rakiplerim ve taraftar bana bu hayatı verdi. Geçtiğimiz 3 yıl boyunca sakatlıklar ve ameliyatlar ile uğraştım. Geri dönmek ve formuma kavuşmak için çok savaştım. Ancak, vücudumun kapasitesini ve limitlerini de biliyorum. Vücudumun bana verdiği mesaj çok açık artık. 41 yaşımdayım. 24 yıl boyunca 1500'den fazla profesyonel maç oynadım. Tenis bana olağanüstü ve hayallerimin de ötesinde bir hayat verdi. Ancak, profesyonel tenis kariyerimin sonuna geldiğimin farkındayım."

'24 yıl değil 24 saat gibi'

"Gelecek hafta Londra'da düzenlenecek olan Laver Cup, son turnuvam olacak. Gelecekte tenis oynamaya elbette devam edeceğim ama profesyonel olarak değil... Bu karar acı verici oldu. Çünkü, tenisi çok özleyeceğim. Elbette, kutlanacak birçok şey de var. Kendimi dünyadaki en şanslı insanlardan biri olarak görüyorum. Tenis oynamak için özel yeteneklerim vardı ve bunu hayal ettiğimin de ötesinde kullanabildim. 24 yıl boyunca olağanüstü maceralar yaşadım. Sanki her şey 24 yıl değil de 24 saat içinde geçmiş gibi geliyor. Çok büyüleyici ve çok derin bir yolculuktu. 40 farklı ülkede binlerce kişi önünde oynayabildiğim için şanslıyım. Bazen güldüm, bazen ağladım. Hem güldüm hem acı çektim."

Haberin Devamı

Efsane isim Roger Federer dönemi kapanıyor