Gazete Vatan Logo
TBL Efes sürprize izin vermedi

Efes sürprize izin vermedi

Ülkemizi THY Euroleague’de temsil eden 2 ekibin kapışmasında gülen taraf lacivert-beyazlılar oldu

Efes sürprize izin vermedi

4 periyodun da çekişmeli geçtiği karşılaşmada lider Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş karşısındaki yenilmezlik serisini 27 maça çıkardı. 19 sayı üreten Cedi Osman yıldızlaştı.

ANADOLU Efes, Darüşşafaka Doğuş’u konuk ettiği mücadeleye savunmada baskılı başladı. Ev sahibinin rakip hücumların organize olmasına izin vermediği ilk dakikaların ardından Daçka adına Will Clyburn’ün bireyselliğiyle bulduğu sayılarla skora denge geldi. Temposu yüksek ilk çeyrekte hücumda top paylaşımını arttıran ve Scotie Wilbekin’le art arda isabetler bulan yeşil-beyazlılar 3 dakika kala 11-6 öne geçmeyi başardı. Ancak Thomas Heurtel’in katkısıyla dengelenen çeyrek 18-19 tamamlandı.
DIŞARDAN 2 takımın da istediği yüzdeleri bulamadığı ilk yarının 2. çeyreğinde Semih’in savunmasına ilave olarak boyalı alandan ürettiği sayılar ve Clyburn’ün çembere giderek kaydettiği skorlar etkiliydi. Anadolu Efes’te ise Honeycutt’ın verimi belirleyici rol oynadı.
CEDİ’NİN ENERJİSİ
41-39 biten ilk yarının ardından ilk yarıdaki her anlamda dengeli oyun 2. yarı başında da devam etti. Dışardan yaşanan sıkıntı, savunmaların sertleşmesiyle daha etkili korunan çemberler, skor anlamında kısır bir 3. çeyrek yaşanmasına neden oldu. Ev sahibi adına Dunston’ın kenarda olduğu dakikalarda boyalı alan savunmasındaki zaaflarını iyi değerlendiren Efes 5 dakika kala Cedi’nin sayılarıyla durumu 51-45 yaptı. Bu dakikadan itibaren ‘Ben tek siz hepiniz’ felsefesini ortaya koyan Wilbekin, 53-51 tamamlanan 3. çeyrekle birlikte son 10 dakikada da kendi çaldı kendi oynadı.
ANCAK Cedi’ Osman’ın müthiş enerjisiyle verdiği katkı ve Dunston’un çember altından bulduğu sayılarla Anadolu Efes sahadan galip ayrıldı. Daçka adına takım olgusundan uzaklaşmanın faturası mağlubiyet hanesine artı 1 olarak yazıldı.

Haberin Devamı