Gazete Vatan Logo
Şampiy10 Dünya kupası ne zaman başlıyor ve bitiyor? Katar dünya kupası maçları hangi kanalda yayınlanacak, katılacak ülkeler hangileri?

Dünya kupası ne zaman başlıyor ve bitiyor? Katar dünya kupası maçları hangi kanalda yayınlanacak, katılacak ülkeler hangileri?

2022 Dünya Kupası'nın ne zaman başlayacağı ve katılacak takımlar araştırılıyor. Katar'ın Lusail, Havr, Doha, Er-Reyyan ve Vekre şehirlerinde oynanacak Dünya Kupası nedeniyle Süper Lig ve 1. Lig'e de 14 Kasım Pazartesi gününden itibaren ara verilecek. Peki, Dünya Kupası ne zaman başlıyor, bitiyor?

Dünya kupası ne zaman başlıyor ve bitiyor? Katar dünya kupası maçları hangi kanalda yayınlanacak, katılacak ülkeler hangileri?

2022 FIFA Dünya Kupası'nın düzenleneceği tarih için yapılan araştırmalar kasım ayıyla birlikte araştırılıyor. 2022, Katar'ın ev sahipliği yaptığı ilk Dünya Kupası organizasyonu olacak. Dünya Kupası'nda maçlar Katar'ın Lusail, Havr, Doha, Er-Reyyan ve Vekre şehirlerinde oynanacak. Peki, Dünya kupası ne zaman başlıyor ve bitiyor, hangi kanalda yayınlanacak?

Dünya kupası ne zaman başlıyor ve bitiyor?

2022 FIFA Dünya Kupası, 21 Kasım - 18 Aralık 2022 tarihleri arasında Katar'da düzenlenecek.

Turnuvadaki maçlar, 5 farklı şehirde ve 8 farklı stadyumda oynanacak. Maçların oynanacağı 8 stat ise şu şekilde:

Lusail Iconic Stadyumu, Al Bayt Stadyumu, 974 Stadyumu, Al Thumama Stadyumu, Eğitim Şehri Stadyumu, Ahmed bin Ali Stadyumu, Halife Stadyumu, El-Vakrah Stadyumu.

Hangi ülkeler katılacak?

A Grubu: Katar, Hollanda, Senegal, Ekvador

B Grubu: İngiltere, ABD, İran, Galler

C Grubu: Arjantin, Meksika, Polonya, Suudi Arabistan

D Grubu: Fransa, Danimarka, Tunus, Peru/Avustralya/Birleşik Arap Emirlikleri

E Grubu: İspanya, Almanya, Japonya, Kosta Rika/Yeni Zelanda

Haberin Devamı

F Grubu: Belçika, Hırvatistan, Fas, Kanada

G Grubu: Brezilya, İsviçre, Sırbistan, Kamerun

H Grubu: Portekiz, Uruguay, Güney Kore, Gana