Gazete Vatan Logo
Futbol Doping okula kadar indi!

Doping okula kadar indi!

Dopingle Mücadele Komisyonu’nun geçtiğimiz hafta yaptığı baskın kontrollerde, yaşları 14-16 arasında olan atletlerden alınan numunelerin bir kısmının pozitif çıktığı iddia edildi

Doping okula kadar indi!

Türk sporu, atletizm ve halterde art arda gelen doping skandallarıyla çalkalanıyor... Atletizmle ilgili dün de kulislerde konuşulan yeni iddialar, Akdeniz Oyunları’nda elde edilen madalya sevinçlerini gölgede bırakarak ortalığı karıştırdı.

VATAN’a ulaşan iddialara göre Dopingle Mücadele Komisyonu’nun son haftalarda üst üste yaptığı baskınlarda alınan numuneleri pozitif çıkan atletlerin sayısı 30’a ulaştı. Doping şüphesiyle tedbir konan 5 sporcu, Avrupa Takımlar Şampiyonası’na katılmak için İngiltere’ye giden Milli Takım kadrosundan son anda çıkarılırken diğer isimler arasında Akdeniz Oyunları’na gelenler olduğu da iddia edildi.

BULUT ÇEKİLDİ Mİ?

VATAN’a ulaşan en korkunç iddia ise Yıldız Milli Takım’da yer alan sporcularla ilgili ifade edilenler oldu. Buna göre yine geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen baskın kontrollerden ‘kaçamayarak’ ya da ‘sakatlık bahanesiyle ani kararlarla yarışlardan çekilenler’ dışında numune alınan yaşları 14-16 arasında olan atletlerin önemli kısmında da veriler pozitif çıktı.

Öte yandan daha önce Mersin’de düzenlenen Akdeniz Oyunları’nda ülkemizi temsil edeceği belirtilen Gamze Bulut’un sakatlanarak müsabakalardan çekildiği de iddia edildi. Milli atlet, 2012 Londra Olimpiyatları’nda 1500 metrede Aslı Çakır Alptekin’in ardından 2. sırayı alarak gümüş madalyanın sahibi olmuştu.

Haberin Devamı