Gazete Vatan Logo
THY Euroleague Dikkat! Burası Türkiye

Dikkat! Burası Türkiye

Avrupa Ligi Final Fouru’na ev sahipliği yapan takımlar, şampiyonluğa bir adım daha yakın oluyor. Bu formatta düzenlenen organizasyonda bugüne kadar 6 ekip, kendi seyircisi önünde oynadı ve 4’ü zafere gitti.

Dikkat! Burası Türkiye

Euroleague tarihinde kendi kentinde düzenlenen Final Four’a katılan ekiplerin yüksek oranla başarılı olması dikkat çekici. İlk yıllar çift maç üzerinden yapılan finaller, daha sonra tarafsız sahada tek maç olarak 1987’ye kadar oynandı. 1988 yılında ise Final-Four sistemi başladı.

İlk kez 1988’de Belçika’nın Gent şehrinde gerçekleştirilen Final-Four formatında bugüne kadar 6 takım kendi seyircisi önünde oynadı. Bunlardan Barcelona, Maccabi Tel Aviv, Panathinaikos ve Real Madrid kendi evinde şampiyonluk sevincini yaşarken, Kinder Bologna ve CSKA Moskova kupayı kaybetme hüznünü seyircisi önünde tattı.

İç sahada 44 maçın 7’sini kaybetti

Fenerbahçe de Ülker Arena olmasa da, neredeyse 10 bin Sarı-Lacivertli taraftarın yer alacağı Sinan Erdem’de şampiyonluk acısından avantajlı olacak. Özellikle de Obradovic’li 3 sezonda iç sahada müthiş performans sergileyen Kanarya, Avrupa Ligi’nde seyircisi önünde oynadığı 44 maçın sadece 7’sini kaybetti.

Sinan Erdem’in künyesi

16.500 kapasite

2010 yılında açıldı

Haberin Devamı

750 kişilik çalışma odaları

34 adet loca

10 adet soyunma odası

1250 araçlık otopark

SALONDA YAPILAN YENİLİKLER

Dünyanın ikinci, Avrupa’nın da en büyük küp ekranı yerleştirildi. Küp ekranın etrafında da dünyada ilk kez bir basketbol salonunda kullanılan çift taraflı halka tasarımlı led ekran kurulumu yapıldı.

Salona NBA, THY Avrupa Ligi ve FIBA maçlarının da oynandığı 4 saatte monte edilebilen parke, eski potalar yerine de NBA standartında potalar yerleştirildi.

Avrupa’nın üçüncü büyük çok amaçlı spor salonu olan Sinan Erdem’e 750 güvenlik kamerası kuruldu.

Teknik ve elektronik altyapının yenilenmesi için 400 kilometre kablo kullanıldı.

Türkiye’de ilk kez saha ve tribün aydınlatması led olarak dizayn edildi.

(Fanatik)