Gazete Vatan Logo
Voleybol Filenin Sultanları, Milletler Ligi'nde tarih yazdı

Filenin Sultanları, Milletler Ligi'nde tarih yazdı

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Voleybol Milletler Ligi'nin final maçında Çin ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu maçı Filenin Sultanları setlerde 3-1 kazanarak Milletler Ligi'nde şampiyonluğa ulaştı.

Filenin Sultanları, Milletler Ligi'nde tarih yazdı

2018’nin ardından ikinci kez finale yükselen A Milli Kadın Voleybol Takımı, şampiyonluk maçında Çin'i mağlup ederek tarihinde ilk şampiyonluğuna ulaştı.

 


FİLENİN SULTANLARI İLK KEZ BAŞARDI

FIVB Milletler Ligi'nde ikinci kez finale çıkan A Milli Kadın Voleybol Takımımız, şampiyonluk madalyasını kazanarak bir ilki başardı.

2018 yılında ligi ikincilikle tamamlayan Filenin Sultanları; 2021'de üçüncü, 2019 ve 2022 yıllarında ise 4’üncü olmuştu.

Dünya sıralamasında yükselişini sürdüren Filenin Sultanları, ABD galibiyeti sonrası ikinci basamağa çıktı.

MVP MELİSA VARGAS!

Melisa Vargas, Milletler Ligi'nde "En İyi Pasör Çaprazı" ve "En Değerli Oyuncu" seçildi.

A MİLLİ KADIN VOLEYBOL TAKIMI'NDAN 3 OYUNCU RÜYA TAKIM'DA

Rüya Takım'da A Milli Kadın Voleybol Takımı'ndan 3 oyuncu yer aldı. Zehra Güneş, Milletler Ligi'nde en iyi 1'inci orta oyuncu oldu. Gizem Örge, en iyi libero seçildi. En iyi pasör çaprazı ödülü ise Melissa Vargas'a verildi.

BAKAN BAK, FİLENİN SULTANLARI'NI TEBRİK ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, FIVB Kadınlar Milletler Ligi’nde Çin’i mağlup ederek şampiyon olan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nı tebrik etti.
Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

Haberin Devamı

"A Milli Kadın Voleybol Takımımızın, 2023 FIVB Kadınlar Milletler Ligi final karşılaşmasında Çin’i mağlup ederek şampiyonluğa ulaşması, ülke voleybolu adına büyük bir gurur kaynağı. Sonuna kadar mücadele ederek, bize bu mutluluğu ve heyecanı yaşatan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nı yürekten kutluyor, şampiyonluğa uzanan bu yolda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

DANIELE SANTARELLI: BUNU HAYAL BİLE EDEMEZDİM

A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli tarihi zaferin ardından konuştu. Başarılı çalıştırıcı, "Her antrenörün görmek istediği şeyi gördüm. Bu kadar oyuncu bir şey için çalıştı. Buraya geldiğimde bunu hayal bile edemezdim. Şu anda birlikte çalıştığım oyuncular, olağanüstü oyuncular. Federasyonumuz çok iyi. Bu sadece başlangıç. Şimdi kutlayacağız. Çok iyi bir iş çıkardık. her zaman böyle devam etmeyecek, çalışmalıyız. Her turnuvayı kazanabiliriz ama kolay değil. Bu hayali yakalayabilmek için buraya geldik" dedi.

Haberin Devamı

Kariyerindeki başarılara dikkat çekilen Daniele Santarelli, "Sırbistan'ın ardından Türkiye ile de dünya birincisi olduk. Çok şanslıyım diyebilirim. Federasyon istediğim gibi çalışmama olanak sağlıyor. Çok iyi oyuncularım var" açıklamasını yaptı.

EDA ERDEM: YILLARDIR BUNU BEKLİYORDUK

Filenin Sultanları'nın yıldızı Eda Erdem Dündar, Milletler Ligi'ndeki şampiyonluğun ardından açıklamalarda bulundu. Tecrübeli voleybolcu, "Sonunda altın madalya aldık! Yıllardır bunu bekliyorduk" diyerek sözlerine başladı.

En başından bu yana kupayı alacaklarına inandıklarını belirten Eda Erdem Dündar, "Bu bir rüyaydı, inanamıyorum. 2005 yılından bu yana milli takım forması giyiyorum. Çok uzun bir maceraydı. Koçumuz Santarelli ile birlikte başarabileceğimize inandık. Takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Melissa Vargas'ın performansını değerlendiren Eda Erdem Dündar, "Vargas sadece mükemmel bir oyuncu değil, aynı zamanda mükemmel bir insan. Bizden biri olduğunu ilk andan bu yana gösterdi. Türkiye'de şu an yaşananları hayal bile edemiyorum" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Eda Erdem Dündar son olarak, "Takım olarak bence çok iyi hazırlandık. Daniele bize ilk günden beri, 'Kızlar, biz oraya şampiyon olmaya gidiyoruz' diyordu" ifadelerini kullandı.

EBRAR KARAKURT: SON ALTIN MADALYAMIZ OLMAYACAK

Bir hayal gerçekleşti. Çok şaşkınım ve çok mutluyum. Yıllardır bunun için çabalıyoruz. Eksik olan tek şey altın madalyaydı. Bunu başardığımız için çok mutluyum. Kızların hepsiyle gurur duyuyorum. Biz daha yolun başındayız. İlk altın malaya ama son olmayacak. Aynı başarıyı Avrupa Şampiyonası'nda ve Paris Olimpiyatları'nda göstereceğiz.

GİZEM ÖRGE: PAHA BİÇİLEMEZ

Duygularım çok yoğun. Milli takıma uzun yıllar sonra döndükten sonra ilk turnuvada şampiyon olmak ve bunun bir parçası olmak... Çok gururlu hissediyorum. Takım olarak çok iyi hazırlandık. Bunu da uyguladı. Biz bu şampiyonluğu gerçekten hak ettik. Yaşadıklarımı kelimelerle anlatamam. İlk maçıma çıktığımda gözyaşlarımı tutamadım. Böyle bir senede, böyle bir başarı ile başlamak. Paha biçilemez.

Haberin Devamı

ZEHRA GÜNEŞ: ÇOK MUTLUYUM

Yeni bir hikayenin başlangıcındayız. Çok mutluyum. Bundan 5-10 sene sonra şampiyonluklar hatırlanır. Kimin iyi oynadığı ve kötü oynadığı değil.

TFF'DEN TEBRİK MESAJI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), ABD'de düzenlenen 2023 FIVB Milletler Ligi finalinde Çin'i 3-1 mağlup ederek şampiyon olan A Milli Kadın Voleybol Milli Takımı'nı yayımladığı mesaj ile tebrik etti.

Federasyondan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"ABD'de düzenlenen 2023 FIVB Milletler Ligi finalinde Çin'i 3-1 mağlup ederek şampiyonluğu kazanan A Milli Kadın Voleybol Milli Takımımızı içtenlikle kutlarız. Beşinci kez düzenlenen organizasyonda 2018 yılındaki gümüş, 2021 yılındaki bronzdan sonra bu kez altın madalya kazanan Filenin Sultanları'na ülkemize yaşattıkları bu büyük gurur için teşekkür eder, üstün başarılarının devamını dileriz."

Filenin Sultanları, Milletler Liginde tarih yazdı