Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Jokey Ahmet Çelik kimdir? Ahmet Çelik kaç yaşında ve nereli? İşte Ahmet Çelik’in kariyeri!

Jokey Ahmet Çelik kimdir? Ahmet Çelik kaç yaşında ve nereli? İşte Ahmet Çelik’in kariyeri!

Gazi Koşusu’nun unutulmaz jokeylerinden Ahmet Çelik, yarışseverler tarafından merak ediliyor. Jokey Ahmet Çelik, üst üste son 7 Gazi Koşusu'nu kazanarak kırılması güç bir rekora imza atmıştı. Bu yıl da Gazi Koşusunda yer alacak Ahmet Çelik yarışın favorileri arasında gösteriliyor. Peki, Jokey Ahmet Çelik kimdir? Ahmet Çelik kaç yaşında ve nereli? İşte Ahmet Çelik’in kariyeri!

Jokey Ahmet Çelik kimdir? Ahmet Çelik kaç yaşında ve nereli? İşte Ahmet Çelik’in kariyeri!

Gazi Koşusu'nun en çok kazanan jokeylerinden olan jokey Ahmet Çelik yarışseverlerin gündeminde yer alıyor. Yaşamına pek çok başarı sığdıran jokey Ahmet Çelik, at yarışlarının favori isimlerinden. Peki, Jokey Ahmet Çelik kimdir? Ahmet Çelik kaç yaşında ve nereli? İşte Ahmet Çelik’in kariyeri!

JOKEY AHMET ÇELİK KİMDİR?

Jokey Ahmet Çelik, 1987 Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde doğdu. 9 kardeşli bir ailenin bireyi olarak, eğitimine devam edemedi. Ortaöğretim’den mezun oldu. 2001 yılında ağabeyi, at sahibi Mehmet Çelik’in de ısrarı üzerine Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi’ne kaydoldu. 2003 yılında mezun olarak 2004 yılında profesyonel olarak at binmeye başladı. Ahmet Çelik’in yolu “Hayatım” isimli Arap atı ile kesişti. Çelik’in hayatımı değiştirdi dediği bu atla ünlü oldu. Ahmet Çelik, Gazi Koşusu’nu 7 kez üst üste kazanmasıyla yarışçılık tarihine adını yazdırdı.