Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Gazi Koşusu’nu en çok kazanan jokey kim? Gazi Koşusu’nda en iyi dereceyi yapan at hangisi? Gazi Koşusu’nda tarihe geçen notlar!

Gazi Koşusu’nu en çok kazanan jokey kim? Gazi Koşusu’nda en iyi dereceyi yapan at hangisi? Gazi Koşusu’nda tarihe geçen notlar!

1927 yılından bu yana düzenlenen Türk at yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu'nun 96’ıncısı için nefesler tutuldu. At yarışı tutkunlarının yakından takip ettiği Gazi Koşusu'nda ilk düzenlendiği tarihten bu yana en çok kazanan jokey merak ediliyor. Peki, Gazi Koşusu’nu en çok kazanan jokey kim? Gazi Koşusu’nda en iyi dereceyi yapan at hangisi? İşte detaylar…

Gazi Koşusu’nu en çok kazanan jokey kim? Gazi Koşusu’nda en iyi dereceyi yapan at hangisi? Gazi Koşusu’nda tarihe geçen notlar!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına düzenlenen en önemli spor etkinlikleri arasında yer alan Gazi Koşusu için heyecan dorukta. Yarış tutkunlarının yakından takip ettiği Gazi Koşusu’nda yarış tarihi boyunca en çok kazanan jokey ve en iyi dereceyi yapan at merak ediliyor. Peki, Gazi Koşusu’nu en çok kazanan jokey kim? Gazi Koşusu’nda en iyi dereceyi yapan at hangisi? İşte Gazi Koşusu ile ilgili bilmeniz gerekenler…

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen Türk at yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu'nun 96'ıncısı 26 Haziran’da yani bugün İstanbul'da yapılacak. Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirilecek koşu saat 17.15’ten itibaren Demirören Medya bünyesinde yer alan Kanal D, CNN Türk, D-Smart ve TAY TV’den canlı yayınlanacak.

GAZİ KOŞUSU’NU EN ÇOK KAZANAN JOKEY KİM?

Gazi Koşusu'nu en fazla kazanan jokey, Mümin Çılgın olarak kayıtlara geçti. Mümin Çılgın, "Helene De Troia" (1960), "Apaçi" (1965), "Nadas" (1974), "Dr. Seferof" (1979), "Dersim" (1981), "Uğurtay" (1985), "Hafız" (1986), "Top Image" (1988) ve "Abbas" (1991) ile 9 kez Gazi Koşusu'nu kazanma başarısı gösterdi.

Haberin Devamı

GAZİ KOŞUSU’NDA EN İYİ DERECEĞİ YAPAN AT HANGİSİ?

Gazi Koşusu'nda en iyi derece, "Bold Pilot" isimli safkanda bulunuyor.

1996 yılında Özdemir Atman'ın sahibi olduğu "Bold Pilot" Halis Karataşyönetiminde 2.26.22'lik derece yaptı ve Gazi Koşusu'nun 92 yıllık geçmişinin en hızlı safkanı oldu.

ÜST ÜSTE KAZANMA REKORU HANGİ JOKEYDE?

Jokey Ahmet Çelik, 7 kezle Gazi Koşusu'nu üst üste en çok kazanan jokey rekorunu elinde bulunduruyor. 89. Gazi Koşusu'nu "Renk", 90. Gazi Koşusu'nu "Graystorm", 91. Gazi Koşusu'nu "Piano Sonata", 92. Gazi Koşusu'nu "Hep Beraber" adlı safkanla kazanan Çelik, 93. Gazi Koşusu'nu "The Last Romance" isimli safkanla ilk sırada bitirdi.

Tecrübeli jokey, 94. Gazi Koşusu'nu "Call To Victory" ve 95. Gazi Koşusu'nu ise "Burgas" isimli safkanla kazanarak, üst üste 7 kez birincilik sevinci yaşadı.

Unutulmaz jokey Ekrem Kurt, 1971, 1972 ve 1973'te üç yıl arka arkaya Gazi Koşusu'nu kazanmıştı.

Haberin Devamı