Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Charles Oliveira kimdir, kaç yaşında ve nereli? UFC’de Charles Oliveira'nın 11 maçlık galibiyet serisi bitti!

Charles Oliveira kimdir, kaç yaşında ve nereli? UFC’de Charles Oliveira'nın 11 maçlık galibiyet serisi bitti!

UFC'de dünyanın beklediği tarihi maçta İslam Makhachev Charles Oliveira karşı karşıya geldi. Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de gerçekleştirilen Bir karma dövüş sanatları (MMA) organizasyonu olan UFC'nin 280. Etkinliğinde İslam Makhachev Charles Oliveira’nın 11 maçlık galibiyet serisi bozarak UFC kemerinin sahibi oldu. Peki, Charles Oliveira kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Charles Oliveira biyografisi!

Charles Oliveira kimdir, kaç yaşında ve nereli? UFC’de Charles Oliveira'nın 11 maçlık galibiyet serisi bitti!

Kısa adı UFC olan Ultimate Fighting Championship’te İslam Makhachev Charles Oliveira  arasında beklenen tarihi karşılaşma gerçekleştirildi. UFC’nin galibi Islam Makhachev oldu ve UFC kemerini taktı. 11 maçlık galibiyet serisi sona eren 11 maçlık galibiyet serisi hayatı ile ilgili detaylar merak ediliyor.

CHARLES OLİVEİRA KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

17 Ekim 1989’da doğan Charles Oliveira Brezilyalı karma dövüş sporcusudur. UFC tarihinde en fazla submission yapan kişi olarak bilinen Charles Oliveira, 11 dövüş galibiyeti ve 9 nakavtı bulunuyor.

UFC NEDİR?

Kısa adı UFC olan Ultimate Fighting Championship, 1993 yılının Kasım ayında kurulmuştur. Karma dövüş sanatları olarak bilinir. Merkezi ABD’nin Las Vegas eyaletinin Nevada kentinde yer alır. Organizasyonun sahibi William Morris Endeavor‘dur. Piyasadaki elit olarak tabir edilen dövüş sanatları ustalarının çok büyük bir kısmı mevcut organizasyon içinde mücadele etmektedir.