Gazete Vatan Logo
Basketbol Derbide Efes farkı

Derbide Efes farkı

Tarihinde ilk kez TOP 16’da mücadele eden Darüşşafaka karşısında 13 sayı farkla kazanan Efes 2. galibiyetini alırken Daçka ise 3’te 0’da kaldı.

Derbide Efes farkı

4 GÜN önce ligde karşılaşan iki temsilcimiz bu kez Avrupa arenasında kozlarını paylaştı. Sonuç beklendiği üzere Efes lehine oldu. Kadro derinlikleri yüksek ama takım içi uyumları arasında fark olan iki takımın mücadelesinde senaryoda sürpriz yoktu. İlk çeyrek 14-15 Darüşşafaka üstünlüğüyle tamamlandı. 2. çeyrek itibarıyla kontrolü eline alan ev sahibi rakibine yalnızca 12 sayı tanıdı. Darüşşafaka adına sahada olmayan Harangody’nin eksikliği, süre alan uzunlarınsa verimsizliği hücum ribaundlarında ev sahibinin ciddi avantaj yakalamasını sağladı.
HAMLELER YETMEDİ

GRANGER ve Diebler’ın ağırlığını koyduğu maçın ilk yarısını lacivert-beyazlılar 36-27 önde geçti. 2. devre Darüşşafaka Doğuş’ta farkı eritmek adına yapılan hamleler yetersiz kaldı. Beklenen üretkenliği bir türlü sağlayamayan konuk ekipte Wilbekin’in katkısı da yeterli olmadı ve son 10 dakikaya 61-51 Efes üstünlüğüyle gidildi.

SON çeyreğin ilk dakikalarında Ender’in şutlarıyla umutlanan Darüşşafaka skora tutunmaya çalışsa da, ev sahibi tecrübesiyle rakibine bu şansı tanımadı. Kontrolü eline almakta zorlanmayan Efes sahadan 84-71 galip ayrıldı. Top 16’da çıktığın 3. karşılaşmasında 2. galibiyetini alan Anadolu Efes, Darüşşafaka’nın da mağlubiyet serisinin dün akşamki zinciri oldu.

Haberin Devamı