Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Derbi F.Bahçe'nin

Derbi F.Bahçe'nin

Euroleague Top 16 E Grubu'nda sarı-lacivertliler, Daçka'yı mağlup etti.

Derbi F.Bahçe'nin

Unutulmaz bir karşılaşma oyanandı dün akşam. Türk derbisinde NBA’i aratmayan bir skor ortaya çıkarken F.Bahçe 4’te 4 yaptı, Darüşşafaka ise 4’te 0’da kaldı.

PERŞEMBENİN gelişi çarşambadan bellidir derler. Bazen değildir. Dünkü maç gibi. E grubunun biri namağlup lideri diğeri galibiyetsiz son sırasındaki iki temsilcimiz karşı karşıya geldi. Bu sezon Euroleague’de en çok sayı atılan maç oldu ama rekor coachları mutlu etmedi.

FAVORİ F.Bahçe hücumda fırtına gibi başladığı ilk çeyrekte Daçka potasına 37 sayı bırakınca savunma yapmaya pek gerek görmedi. 24-37’lik çeyrek sonrası 2. periyotta da oldukça yüksek 3 sayı yüzdesinin etkisiyle devreye 6 dakika kala fark 15’e çıktı (35-50). Ender’in benchten getirdiği enerji ev sahibini hareketlendirse de faul çizgisinde yaşanan kayıplar skora tutunma şansını zorlaştırdı ve devre 51-62 Fenerbahçe üstünlüğüyle tamamlandı.

HARANGODY YETMEDİ

2. yarıda iki takım adına beklenen savunma yine yoktu sahada. Harangody’nin skor yükünü üstlenmesiyle sıçramaya çalışan Daçka karşısında Dixon’dan sonra sarı-lacivertli uzunlar devreye girdi. Udoh-Vesely ikilisinin etkili oyunuyla takip mesafesinin aşılmasına izin vermeyen kanarya son periyoda 73-86 önde girdi.

Haberin Devamı

DAKİKALAR eridikçe maçın seyrinin değişeceğine dair beklenti de azalıyordu ki Darüşşafaka adına maçın en iyisi Harangody devreye girdi. 2:35 kala bulduğu sayılar takımını ateşledi. Art arda gelen sayılarla eriyen fark sebebiyle F.Bahçe’nin maç boyunca yapmadığı savunma neredeyse başına dert olacaktı ki sonu yine Harangody getirdi. Geri dönüş adına son hamlesi başarısız olunca Dixon’un basketiyle karşılaşma 100-106 sona erdi. Sonuç değil ama skoru beklenmedik bu mücadele sonrası E grubunda iki temsilcimiz adına da tablo değişmedi.