Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Çebi'den transfer açıklaması

Çebi'den transfer açıklaması

Beşiktaş 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, transfer stratejileriyle ilgili açıklamalar yaptı.

Çebi'den transfer açıklaması

Sözleşmeleri bitecek Veli, Mustafa Pektemek, Atiba, Cenk Gönen, Ersan konusuna da açıklık getiren Çebi, "Sağ beke bir oyuncu alacağız. Younes Kaboul bize çok uzak. Pereira gelmek istiyor ama kulübü bırakmıyor" dedi.

Milosevic'in gelişi ve Maxi Perreira ve Lines'in transfer gündeminde olmasıyla ilgili Çebi, "Biz eskisi gibi transferleri yapmıyoruz. Futbol şubeye geldiğim tarihten itibaren ipler bir başkanın veya teknik direktörün elinde değil. 5-6 kişinin çalıştığı bir sistem var. Sayın Bilic önce Mete Vardar'a geliyor ve eksikleri belirliyor. Ondan sonra scout ekibine talimat veriyoruz. Scout'un bulduğu Beşiktaş'a katkı verecek oyuncuların katkısını inceliyoruz. Scout ekibinin bulduğu isimler arasında değerlendirme yapıyoruz. Hummalı bir çalışmanın ardından transfer oluyor. Sağ bek için de aynı çalışmayı yaptık. Bu listenin içinde ekonomik olan kısmıyla çalışıyoruz. Uygun olduğunu bulduğumuzda sayın Bilic'in önüne bir kaç isim veriyoruz. Bir transferi yapmış olmak için yapmacağız. Beşiktaş'ın şartlarına uygun değilse vazgeçeriz" dedi.

Haberin Devamı

"PEREIRA GELMEK İSTİYOR AMA..."

Maxi Pereira'nın transfer şansı nedir? sorusuna Çebi, "Kulübü Benfica negatif yanıtı verdi. Kulübü bırakmıyor. Oyuncu gelmek istese de bu olmayacak. Kafamızda 5-6 kişi daha var. Scout ekibi ve sayın Erdal Torunoğlu'nun verdiği pisteyi Bilic'e verip karar alacağız" yanıtını verdi.

Chelsea-Newcastle maçını izleyen Fikret Orman'ın transfer için İngiltere'ye gittiği haberlerini de yalanlayan Ahmet Nur Çebi, "Sayın Başkan Transfer için İngiltere'ye gitmedi" demekle yetindi.

"CENK, MUSTAFA VE ATIBA'NIN DURUMU NET DEĞİL"

Sezon sonunda sözleşmeleri bitecek Veli, Mustafa Pektemek, Atiba, Cenk Gönen, Ersan konusuna da açıklık getiren Çebi, "Cenk, Mustafa ve Atiba'nın durumu net değil. İç transferde en son Atiba ve Mustafa'yla mesafeler uzak görünüyor. Diğerleriyle nokta koyacak seviyeye geldi. Bir iki ufak tefek konumuz var. Bittiğinde kamuoyuna açıklarız. Atiba ile Mustafa arasında biraz sorun var. Beşiktaş ismi Atbi ve Mustafa'dan daha önemli. Sonuçta onların da bizim bütçemize uygun harektet ettiğimizi anlamalarını umut ediyorum. Transferler 10, 15 veya bir ayda da bitebilir. Önce Beşiktaş'ın şartlarının kabul edilmesi" yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Ortasahadaki transfer arayışları ve Togay, Gökhan İnler isimleriyle ilgili de Çebi, "Henüz ortasahayla ilgili hızlanmış durumda değiliz. Scout ekibimizç çalışıyor ama bunların olması için acelemiz yok. Sağbek için koşullandık. Serdar sağ bekte çok başarılı. Onun cezalı olması veya sakatlanması durumunda bir yedek sağ bek istiyoruz. Sık eleyip önemsiyoruz, aslında Serdar kardeşimiz orayı çok iyi götürüyor ama yeterli görmüyoruz. Başına bir şey gelirse diye transfer yapmak istiyoruz. Transfer yapmak için yapmayacağız. Uygun olanı teknik ve ekonomik anlamda bulduğumuz ismi alacağız" açıklamalarını yaptı.

"KABOUL ÇOK UZAK"

Alexander Milosevic'in gelmesi ve Younes Kaboul isminin de gündeme gelmesiyle ilgili ise Çebi, "Bunlar gündemimizin içindeki isimler; ama çok istekli değiliz. Ekonomik anlamda Younes Kaboul'ün olacağını zannetmiyorum. Çok uzak" dedi.

Haberin Devamı

Sözlerinin sonunda taraftara çağrıda bulunan Çebi, "Stadı bir dahaki sezona yetiştireceğiz. Ama hava şartlarının getireceği aksaklıkları kestiremiyoruz. Tamamen elimizde olmayan durumlar için bir şey diyemeyiz. Önümüzdeki sezon bu statta oynayacağımız kesin. Kaba ve en zor tarafını bitirdik. Ama taraftarın desteğine ihtiyaç var. Hem takımı hem de Beşiktaş'ı desteklemeye çağırıyoruz. Burası sadece bizim yerimiz değil. Burada sadece yönretim ve taraftar maç izlemeyecek. Dünyanın en güzel statlarından biri olacak. Türkiye'nin de en güzel stadı olacak. Bunun için destek versinler" diyerek sözlerini bitirdi.

(NTV Spor)