Gazete Vatan Logo
Futbol Bu kez hedefi final!

Bu kez hedefi final!

Bu kez hedefi final! Euro 2012 ve 2014 Dünya Kupası’nda yarı final yöneten, 2015 Şampiyonlar Ligi finalinde düdük çalan 39 yaşındaki hakemimiz Fransa’ya çağrılan 18 hakemden biri oldu.

Bu kez hedefi final!

AMilli Takımımız’ın yanı sıra 2016 Avrupa Şampiyonası’nda bizim için bir diğer gurur kaynağı da hakem Cüneyt Çakır ve yardımcıları olacak. Bundan 2 sene önce, Doğan Babacan’ın ardından 40 yol sonra Dünya Kupası’nda düdük çalan ilk Türk olma gururunu yaşayan Çakır, Brezilya’daki turnuvada önce grup maçlarında ev sahibi Sambacılar’ın Meksika ile oynadığı maçı ve Cezayir-Rusya karşılaşmasını yönetmişti.

BU maçlardaki başarısının ardından Cüneyt Çakır’a 2014 Dünya Kupası yarı finalinde Hollanda-Arjantin maçında düdük teslim edilmiş ve milli hakem bu maçlardaki başarılı yönetimi sayesinde Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS) tarafından 13 puanla dünyanın en iyi 8. hakemi olmuştu.

12

Brezilya’da düzenlenen 2014 Dünya Kupası’nda 3 maç yöneten Cüneyt Çakır, bu karşılaşmalarda 12 kez sarı kartına başvurup hiç kırmızı kart çıkartmadı.

2014’TE ZİRVE YAPTI

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda da grup aşamasında Ukrayna-İsveç, İtalya-İrlanda Cumhuriyeti maçlarını yöneten Çakır yarı finalde de Portekiz-İspanya karşılaşmasında görev yaptı ve bu turnuvada da World Referee tarafından ‘2014’ün en iyi hakemi’ seçilmişti.

Haberin Devamı

2015’TE Barcelona ile Juventus arasından oynanan Şampiyonlar Ligi final maçında da düdük çalan Çakır, Devler Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nde de gösterdiği başarılı performanslar sayesinde elit hakem seviyesine ulaştı. 2006 yılında FIFA kokartını göğsüne takan 39 yaşındaki milli hakemin 2016 Avrupa Şampiyonası’nda da en az çeyrek veya yarı final yönetmesine kesin gözüyle bakılıyor.