Gazete Vatan Logo
Futbol Bu Kartal uçar

Bu Kartal uçar

“Arkadaşlık ortamı geri döndü. 100. yıl ve Milne zamanındaki gibi olumlu bir dönem geçirildi. Beşiktaş, özellikle fizik olarak F.Bahçe, G.Saray ve Trabzon’dan hazır gözüktü.”

İlk Avusturya kampına kavgayla başlayan Beşiktaş, 14 günlük ikinci seferinde çok olumlu bir dönem geçirdi. Başkan Yıldırım Demirören’in görev aldığı günden bu yana özellikle yabancı transferinde bir türlü hedefi tutturamayan siyah-beyazlılar, bu yıl kadrolarına kattıkları Sivok, Zapotocny ve Seric’ten iyi işler bekliyor. 2010 yılındaki başkanlık kongresinde tekrar aday olacağını açıklayan Yıldırım Demirören için bu sezon büyük önem taşıyor. Bir yanda duran borçlar, geçmişteki sıkıntılı transferler, her yıl yapılan hoca değişiklikleri... Bunların hepsi Kartal’ın sırtında bir yük...

BU kadar sıkıntının arasında 2. kampına başlayan Beşiktaş, belki de 100. yıldaki şampiyonluk ve Milne’li dönem hariç ilk kez bu kadar olumlu bir dönem geçirdi. Takımdaki arkadaşlık ortamı geri gelirken, sulu şakalar da başladı! (Antrenman sonraları genelde suyla şakalar yapıldı. Bundan bizler de nasiplendik!) Hazırlık maçları her ne kadar lig için net bir ölçü olmasa da gelecek için ipuçları verdi...

2 ÖN LİBERO TUTTU

GEÇTİĞİMİZ sezon Cisse’li tek ön libero ile büyük sıkıntılar yaşayan ve rakip forvetin neredeyse her akın da savunma ile burun buruna geldiğini unutmayan Sağlam, akıllı bir değişime gitti. Genç teknik adam savunmanın önünü Cisse ile Uğur ile kurarak, rakiplerin hücumlarına set çekti. Dörtlü savunma bozulmazken, sistem de 4-2-3-1 oldu. Ama büyük takımın tek santrforla gol araması yadırganabilileceğinden, İstanbul’daki maçlarda çift forvetli sistem uygulanabilir.

BAŞKAN Yıldırım Demirören’in fedakarlık yaparak maçlara özel uçakla gelmesi ve takımı yalnız bırakmaması da bu kampın dikkat çeken özelliğiydi. 14 gün, Beşiktaş’ın özellikle fiziksel açıdan G.Saray, F.Bahçe ve Trabzon’dan daha hazır olduğunu gösterdi. Kartal, lige bir adım önde başlayacak gibi. Olumlu gelişmelerin yanında olumsuzlar da oldu...

SERIC NEDEN ALINDI?

SIVOK, henüz tam bir fikir edindirmedi kafalarda. Ancak bonservisi elinde olduğu için alınan ve büyük işler beklenen Seric’ten Türkiye liglerinde yüzlerce var. Fazla uzağa gitmeye gerek yok... İbrahim Üzülmez olsaydı yine banko olurdu. Sempatikliği ’10 numara’ olan Seric umarız bizi yanıltır. Ancak kontenjan engeline takılıp Gordon yüzünden sözleşmesinin dondurulması bir kaos daha yarattı. Kısacası Seric’in niye alındığını kimse anlamadı.

MERAK edilen isimlere gelirsek... Stoperlerden Zapotocny, daha mücadeleci ve savaşçı gözüktü. Sivok ise ona göre teknik uzun oynamayı seviyor. Ancak henüz tam bir uyum içersinde değil. Bu da araya atılan ve savunmanın üzerine bırakılan toplarda tehlike yaratıyor.

BU sezon savunmada tam bir savaş yaşanacak. İki Çek stoperin yanı sıra G.Birliği’nden gelen Tuna bu takımda oynar. Forma giydiği her maçta disiplini ve hırsı ile dikkat çekti. Tek şanssızlığı önünde Sivok ile Zapo’nun oluşu. Ayrıca bir de Gökhan Zan’ı eklersek rekabetin durumu ortaya çıkar. Yenilerden özellikle Uğur oynadığı ilk maçta sırıtmadı. Sanki 40 yıllık Beşiktaşlı gibiydi. Zaten Ertuğrul hoca da ona formayı verdi. Ekrem’in her iki ayağını kullanması büyük bir avantaj. Sağ olmazsa sol kanatta forma giyebilir.

DELGADO RÜZGARI

YENİLERİN yanı sıra eskiler de göze girdi. Kaptan olan Mattias Delgado, her maç inanılmazdı. Takımı için her şeyi yaptı. Ancak hâlâ doksan dakikayı kaldıracak düzeyde değil. Toparlandığı an en iyi transfer Delgado olacaktır. Onu sırasıyla Nobre, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ve çabukluğu ile Ali Tandoğan, Serdar Kurtuluş, Mehmet Sedef izledi. Batuhan, Sezer ve Can göz kamaştırdı.

BEŞİKTAŞ’IN sorunsuz bir kamp dönemi geçirmesindeki etkenlerden biri de sağlık ekibi oldu. Kulüp doktoru Ayhan Optur yönetimindeki fizyoterapistler Cem Türkel, Murat Şahinoğlu ve Türkel Şahinkaya, masörler Yılmaz Özer ile Metin Gümüştaş sakatlıklara yaptıkları müdahalelerle hiçbirini uzatmadılar.

Haberin Devamı