Gazete Vatan Logo
Galatasaray Bu CEV'incin sonu kupa olsun

Bu CEV'incin sonu kupa olsun

G.Saray, CEV Kupası finali ilk maçında Dinamo Krasnodar’ı 5 sette mağlup etti

Bu CEV'incin sonu kupa olsun

BAYANLAR Voleybol CEV Kupası finali ilk maçında G.Saray Daikin, Dinamo Krasnodar’ı 3-2 mağlup ederek rövanş öncesi küçük de olsa bir avantaj yakaladı. Burhan Felek Voleybol Salonu’nda oynanan mücadelede sarı-kırmızılılıarda Centoni 30, Aslı 16 (4 ace), Jackson 12 ve Güldeniz 10 sayıyla oynayarak galibiyeti getiren isimler olurken Kosheleva’dan yoksun organizasyonun son şampiyonu Rus ekibinde ise Malykh 16, Maryukhnich 14, Shlyakhovaya 14 (4 blok) ile Sokolova 11 sayı üretti.

KARŞILAŞMAYA fırtına gibi girip 8-3’ü bulan Aslan’ı 5’er sayı üreten Aslı-Centoni ikilisi taşıdı ve Cimbom 25-14’le öne geçti. İkinci oyuna ise Malykh’in skorer oyunuyla Rus ekibi iyi bir başlangıç yapsa da setin final bölümünde temsilcimiz Rus ekibini yakalamayı başardı. Ancak Güldeniz’in yaptığı üst üste 2 manşet hatasıyla seti 25-22 kazanan Krasnodar 1-1’i buldu. Üçüncü bölüm adeta ilk setin aynısıydı. İlk teknik molaya kadar olan bölümde 8-2’lik avantaj sağlayan G.Saray’da sahne yine 5’er sayı bulan Aslı-Centoni ikilisindeydi, 25-16 ile sarı-kırmızılılıar 2-1 öne fırladı.

Haberin Devamı

MÜTHİŞ GERİ DÖNÜŞ

DÖRDÜNCÜ bölümde Rus ekibinin en etkili oyuncusu Malykh devre dışıydı ama tecrübe abidesi Sokolova ile Shlyakhovaya, 22 yaşındaki oyuncunun bocalama döneminde Krasnodar’ı taşıyan isimler oldu ve 25-21’le final setine geçildi. Son oyunun büyük bölümünü geride takip etti Aslan ve 12-10 geriye düştü. Fakat bu dakikadan sonra Centoni önderliğinde gelen 5-1’lik seriyle Cimbom seti 15-13, müsabakayı da 3-2 kazanmayı başardı.