Gazete Vatan Logo
Galatasaray 'Bu bir kardeşlik maçı'

'Bu bir kardeşlik maçı'

TFF Profesyonel Kurul Başkanı ve İcra Kurulu üyesi Arif Koşar da 25 Ağustos'taki G.Saray-F.Bahçe derbisi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

'Bu bir kardeşlik maçı'

TÜRKİYE Futbol Federasyonu, aldığı önemli kararla Süper Kupa Finali'nin gelirlerinin Soma faciasında hayatını kaybeden şehitlerin ailelerine verileceğini açıklamıştı. Herkesin takdirini kazanan bu hareketin ardından 25 Ağustos'taki G.Saray-F.Bahçe derbisi daha da önem kazanırken TFF Profesyonel Kurul Başkanı ve İcra Kurulu üyesi Arif Koşar da dev mücadele ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

YERLERİ?HAZIR...

25 Ağustos Pazartesi günü Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak mücadelenin gelirlerinin yaraları az da olsa sarabilmek adına maden faciasında hayatını kaybeden şehitlerin ailelerine bağışlanmasının TFF'nin önemli bir kararı olduğunu belirten Koşar, sözlerine şöyle devam etti:

"MADEN şehitlerimizin ailelerinin acılarını bir nebze de olsa azaltmak için onları da maça davet ettik. Bütün aileleri tespit ettik ve milli takımların seyahat otobüsleri ile Soma’dan alacak ve Manisa’ya getireceğiz. Onlara tribünde özel bir yer ayırıp maçı izlemelerine olanak sağlayacağız.

Yaptığımız tüm çalışmalar, maden şehitlerinin ailelerinin, eşlerinin, çocuklarının acılarına ortak olmak için. Bir Manisalı olarak tüm F.Bahçeli ve G.Saraylı Manisalılar'dan ricam, bu maçı bir derbiden ziyade bir birleşme, bir kardeşlik maçı olarak görmeleri. Bunu tüm Türkiye'ye göstereceğimize eminiz.”

Haberin Devamı

‘Protokol para ödeyecek’

"BU tamamen bir yardım maçı olacak. Gelirlerin Soma'ya aktarılacak olması nedeniyle tüm biletler ücretli. Kale arkaları 75 TL, kapalı ve Tarzan tribünleri 150 TL, protokol ise 250 TL olacak. Ayrıca bu maçla Türkiye'de ilk kez yapılacak bir uygulamaya imza atacağız.
PROTOKOL dahil, görevli basın mensupları da maça ücret karşılığı girecek. Maçta görev alacak hakem arkadaşlarımız, mücadeleyi herhangi bir ücret almadan yönetecek. Maçta görev yapacak emniyet mensuplarımız alması gereken ücretleri almayıp Soma'ya bağışlayacak. Bu nedenle her yönüyle Soma için tam bir destek maçı olacak."
‘Tüm gelirler şehit ailelerine’
"BİZLER TFF olarak, burada yaraların sarılması noktasında elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Bu nedenle Süper Kupa'da elde edilecek tüm gelirleri, Soma'daki maden şehitlerinin ailelerine bağışlayacağız. Bu noktada hassasiyet gösteren güzide kulüplerimiz F.Bahçe ve G.Saray’ın başkanları ve yönetim kurullarına teşekkür ederiz. Karşılaşmanın biletleri bugünden itibaren gişelerden satışa çıkıyor.
İNTERNETTEN satışa yoğun bir ilgi oldu. Önümüzdeki hafta içi de Ege'ye özel olarak gişelerden bilet satışı yapılacak. Soma, İzmir ve Manisa'da hem G.Saraylılar hem de F.Bahçeliler için ikişer ayrı noktada bilet satışı yapılacak. Bunu yapma nedenimiz bölge insanına destek için oynanan bir maçta bölge insanının bilet almasına imkan vermektir."
‘SOMA'DA DA BİLET SATILACAK’
"SOMA'DA belirnecek noktalarda bilet satış yerleri kuracağız. Soma'da da bilet satışı yapacağız. Soma yararına yaptığımız bir etkinlik ve bölge insanının biletlere kolaylıkla ulaşımlarını sağlamakla yükümlüyüz."
TFF Soma’ya okul yaptırıyor
FUTBOL Federasyonu İcra Kurulu Üyesi Arif Koşar, Manisa'nın Soma ilçesine TFF olarak okul yaptıracaklarını da söyledi. TFF’nin Soma'ya kalıcı bir eser kazandırmak istediğini belirten Koşar, “Federasyon Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören bu konuya büyük önem veriyor” dedi.

Haberin Devamı