Gazete Vatan Logo
Süper Lig Biri üzüldü diğeri sevindi

Biri üzüldü diğeri sevindi

Torku Konyaspor forması giyen Charles Itandje ile Theofanis Gekas, Dünya Kupası grup maçlarını bitirdi

Biri üzüldü diğeri sevindi

Spor Toto Süper Lig'de sezon boyunca başarılı performans sergileyen yeşil-beyazlı oyuncular Itandje ve Gekas, Brezilya yolculuğunda ülkelerinin milli takımlarında kendilerine yer bulmuşlardı.

A Grubu'nda yer alan Kamerun ve C Grubu'nda mücadele eden Yunanistan, büyük umutlarla ilk maçlarına çıktı. Gruptaki ilk maçında Meksika'ya 1-0 yenilen Kamerun, sahadan puansız ayrıldı.

Turnuvadaki ikinci maçında Hırvatistan'a 4-0 yenilen Afrika ekibi, ev sahibi Brezilya ile yaptıkları son karşılaşmada da 4-1'lik mağlubiyet aldı. Yenilen gollerden sonra Afrika temsilcisinde eleştiri okları kaleci Itandje ve defans oyuncularına yöneldi. Oynadığı üç maçta 270 dakika sahada kalan ve kalesinde 9 gol gören Itandje'nin performansı, spor otoritelerince eleştirildi.

Alınan sonuçlardan sonra A Grubu'nda Brezilya ve Meksika ikinci tur biletini alırken, Hırvatistan ile Kamerun ülkelerine dönme hazırlıklarına başladı. Kamerun, turnuvayı puansız tamamladı.

Gekas gol orucunu bozamadı

Deneyimli oyunculardan kurulu Yunanistan da Dünya Kupası'na puansız başlayan takımlar arasında yer aldı. Kolombiya'ya 3-0 yenilen Yunanistan, ilk maçında puanla tanışamadı. Daha sonra Japonya ile 0-0 berabere kalan Yunanistan, bir üst tura yükselme umutlarını son maça bıraktı.

Haberin Devamı

C Grubu'ndaki son maçında Fildişi Sahili ile karşı karşıya gelen Yunanistan, 90+3'te bulduğu penaltı golüyle Fildişi Sahili'ni 2-1 mağlup etti. Gruptaki puanını 4'e çıkaran Yunanistan, lider Kolombiya'nın ardından ikinci sırada yer alarak, son 16'ya kalmayı başardı. Yunanistan, böylece tarihinde ilk kez kupada tur atlamış oldu. İkinci turda Yunanistan-Kosta Rika ile karşılaşacak.

Yunanistan'ın "gol umudu" Gekas ise 3 maçta 131 dakika sahada kaldı. Çıktığı maçlarda meşin yuvarlağı ağlarla buluşturamayan Gekas, gol orucunu diğer maçlarda bozmak istiyor.