Gazete Vatan Logo
Şampiy10 Bilal Meşe, Beşiktaş'ın yıldızına hayran kaldı! 'Aman nazar değmesin'

Bilal Meşe, Beşiktaş'ın yıldızına hayran kaldı! 'Aman nazar değmesin'

Beşiktaş'ın Fatih Karagümrük'ü 3-0 mağlup ettiği mücadeleyi usta kalemler değerlendirdi. Milliyet'in duayen ismi Bilal Meşe, siyah-beyazlıların tecrübeli futbolcusuna hayran kaldı.

Bilal Meşe, Beşiktaş'ın yıldızına hayran kaldı! 'Aman nazar değmesin'

Süper Lig'in 20'nci haftasında Beşiktaş ile Fatih Karagümrük karşı karşıya geldi. Fernando Santos'un Dolmabahçe'deki ilk maçı, siyah-beyazlıların 3-0'lık galibiyetiyle tamamlandı.

Beşiktaş'ın Fatih Karagümrük karşısındaki net galibiyetini usta kalemler değerlendirdi. Milliyet'in duayen yazarlarından Bilal Meşe, Beşiktaş'ın tecrübeli futbolcusunun performansını övdü.

İşte Beşiktaş - Karagümrük maçı sonrası usta kalemlerin görüşleri...

SANTOS ÜÇLÜ ÇEKTİRDİ / BİLAL MEŞE

Valla, Beşiktaş’ın fotoğrafı bu, biraz sabır, biraz destek lazım. Kötü oynayabilir, düşünün korkarak gittiği Rize’den 4 golle döndü Kartal. Artı, Fernando Santos, daha şuracıkta kaç gün oldu ki, onun da zamana ve krediye gereksinimi olduğunu da lütfen unutmayın.

Cenk Tosun iyi niyetli, arıyor, deniyor, buluyor, olmuyor, biraz da şanssız. Altıpas içinden kaçırıyor, gelişine vuruyor, top bu kez üst direkte patlıyor, ne yapsın? Şu sıralarda en büyük güvence Semih Kılıçsoy’dur, o varsa ki var, tribünde arkanıza yaslanın rahat olun, yeter ki bulsun, affetmiyor. İlk yarıyı pas geçin, fırsatlar olmadı değil, ama golle taçlanmadı.

Haberin Devamı

 Artı Kartal’ın çok etkili olduğunu da söylemek zor! Buna karşın Karagümrük’e pek de fırsat vermediler bu yarıda. Sadece Lasagna net bir pozisyona girdi, vurdu, Mert var kalede kardeşim, kolay mı? İkinci yarıda konuk takımın ofansa dönüş yapması, futbol kalitesini yukarı çekti, bize de biraz olsun keyif verdi. Karagümrük’ün yüklendiği anlarda, sahneye Semih Kılıçsoy çıktı.

Dedik ya, Semih’e güvenin, gerisini merak etmeyin. Genç futbolcu 62’de klasını bir kez daha ortaya koydu, üstelik çaprazdan o golü atmak kolay mı? Kaleci Mert Günok, her maçta müthiş kurtarışlara imza atmaya devam ediyor, aman nazar değmesin.
Cenk Tosun kendisi atamadı, ama attırdı. 65’te Rashica’ya nefis bir asist yaptı kaptan, Kosovalı futbolcu da sağıyla Emre’nin uzanamayacağı köşeye gönderdi farkı ikiye çıkardı. Ve uzatma dakikalarında Rebic’in asistini gole çeviren Gedson, maçın skorunu belirledi.

Evet, Kartal yeni hocasına sahasında üç farklı galibiyetle ‘merhaba’ derken, Portekizli hocanın maç bitiminde tribünlere futbolcularıyla birlikte üçlü çektirmesi hoş bir tablo olarak akıllarda kaldı.

Haberin Devamı

OBRİGADO FERNANDO / ATTİLA GÖKÇE

Ağır travmalardan, kırık dökük umutlardan, güvensizlik ve ümitsizlik yaratan sarsıntılı tablolardan sonra çaresizliğin isyanına, aklın ipine tutunuyor Beşiktaş… Portekiz’in kurt hocası Fernando Santos’u getiriyor İstanbul’a…

Siyah-beyazlılarda her şey terse dönüyor. Pozitif enerji yayılıyor stada. Beşiktaş koşar adım, canla başla çalışarak, savaşarak Fatih Karagümrük’ü ağırlıyor evinde… Fernando Santos, sahaya çıkan tüm oyuncularının omuzuna vurdu, ”Ben buradayım, sizinle beraberim” dedi. Bu omuza vurup, fiziksel sevgi darbelerini indirmenin yönetim dilindeki karşılığı şu: “Çocuk, benim için değerlisin. Sana ihtiyacım var!”
İşte futbol takımının sezon içindeki tüm hocalarından beklediği belki de alamadığı mesaj bu O mesaj çok iş yaptı dün. Semih Kılıçsoy, Beşiktaş’ın “gol prensi” dün de becerisini ve golünü gösterdi cümle aleme. O gol genel olarak kaçırılacak noktadan, dar açıdan harika bir vuruşla geldi, ayağına sağlık. Sonra bir de Milot Rashica’nınki. Bu Semih’le Rashica, dünkü maçın ortak kahramanlarıydı.

Haberin Devamı

Sık sık kanat değiştirerek Karagümrük savunmasının ayarını bozdular. Elbette orta alandaki sevimli haydutları da unutmamak gerekir. Sakatlanan Amir Hadziahmetovic’in nöbetini devralan Demir Ege, Salih, son golcü Gedson... Savunmadaki genç Tayyip Talha ve Zaynutdinov çok uyumluydu. Onur ve Umut… İlle de kaleci Mert. Hepsi alkışı hak etti.

Karagümrük’e de saygılar. Son derece ciddi bir oyun oynadılar..
Futbolda özlem iyi duygudur. Takımları da taraftarı da koşturur. Sonra da hep birlikte coşturur.
Her neyse… Hoş geldin Fernando Santos. Bu arada Obrigado yani… Teşekkürler.