Gazete Vatan Logo
Futbol Beşiktaş'tan vefa örneği!

Beşiktaş'tan vefa örneği!

Beşiktaş, Ediz Bahtiyaroğlu'nu unutmadı

Beşiktaş'tan vefa örneği!

Milliyet gazetesinin haberine göre, Beşiktaş Teknik Direktörü Aybaba, Ekim ayında Roma ile planladıkları karşılaşmadan vazgeçti, Eskişehirspor’a bir maç önerisi yaptı. Elde edilecek tüm gelir Ediz Bahtiyaroğlu’nun ailesine verilecek, iki takım taraftarı beraber oturarak fair-play ruhunu canlandıracak.

Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal’ı arayan siyah-beyazlı teknik adam, hem Ediz’i anmak, hem de futbolun sadece bir oyun olduğunu tüm Türkiye’ye göstermek için özel maç teklif etti.

Ankaraspor’da, teknik direktörlük yaptığı sırada Bursaspor’un alt yapısından transfer ettirdiği Ediz’in ani ölümüyle sarsılan Aybaba, Halil Ünal ile yaptığı telefon görüşmesinde hem başsağlığı diledi, hem de dostluk maçı için söz aldı.

Samet hocanın bu teklifine seve seve “Evet” diyen Ünal kendi kulübü adına bu maçın hazırlıklarına hemen başlama karar aldı. Eskişehir’de oynanacak dostluk maçının bütün hasılatı ise Ediz Bahtiyaroğlu’nun ailesine verilecek.

Ekim ayındaki milli maçlar arasında aslında İtalya’nın Roma takımı ile İzmir’de bir hazırlık maçı oynamayı planlayan Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Ediz’in beklenmedik ölümü nedeniyle bu kararından vazgeçerek, Eskişehirspor Yönetimi’ni aradı. Önümüzdeki günlerde yapılacak görüşmelerin ardından karşılaşmanın tarihini netleştirildikten sonra her iki kulüp de bilet satışlarını başlatacak.

Ayrıca Ediz Bahtiyaroğlu’nu anma maçında tribündeki seyirci oranlarının iki kulüp taraftarı için yarı yarıya olması planlanıyor. Bu konuda da anlaşma sağlanması halinde futbolun sadece bir oyun olduğunu tüm Türkiye’ye göstermek için iki takımın seyircileri karışık olarak tribünlerde oturtulacak.

Beşiktaş Yönetimi de tam kadro Eskişehir’e giderek, Eskişehirspor Yönetimi ile yan yana bu anlamlı maçı izleyecek.

Haberin Devamı