Gazete Vatan Logo
Beşiktaş 'Beşiktaş taraftarı da seni affetmez'

'Beşiktaş taraftarı da seni affetmez'

Futbol Yorumcusu Harun Uyar, Beşiktaş - Trabzonspor maçını Şampiy10'a yorumladı.

'Beşiktaş taraftarı da seni affetmez'

İşte Harun Uyar'ın sözleri:

Vodofone Arena'da Beşiktaş klasiği izledik. Taraftar zor bir maç olacağını düşünürken Kara Kartal maçın başında (7. ve 17. dakikalarda) attığı gollerle 2.0 öne geçti. İlk yarı Aboubakar girdiği pozisyonları cömertçe harcadı.

Beşiktaş ilk yarı farkı açabilirdi maç 2.0 olduktan sonra işi ciddiye almayan siyah-beyazlı oyuncular Trabzon'un golünden sonra uyandılar ancak iş işten geçmişti. Çünkü futbolda geriden gelen takımın direnci yüksek olur. Bu maçta da bunu gördük. Trabzon ikinci yarı gerçekten müthiş top oynadı ikinci golü de son saniye ye kadar

aradı. 2-0 geriye düşmelerine rağmen moral ve motivasyonları bozulmadı takım olarak. İkinci yarı Beşiktaş'a ecel terleri döktürdüler. Atiba, Tolgay ve Adriano mükemmel oynadılar. Gecenin yıldızı Atiba'ydı.

Eveeeet gelelim maçın hakemi Mete Kalkavan'a; Hocam siz ne yapmaya çalıştınız ?

Beşiktaş'ın veya Trabzonspor'un size ihtiyacımı var ki Quaresma'nın Yusuf'a yaptığı pozisyonu sarı kartla geçiştiriyorsunuz. Yetmiyor Trabzonspor'un bir de penaltısını vermiyorsunuz. Aklıncı Beşiktaş'a iyilik mi yaptığınızı sanıyorsunuz? Öyle sanıyorsanız yanılıyorsunuz!

Haberin Devamı

Beşiktaş kendi taraftatının önünde iyi oynayan bir ekip dolayısıyla senin veya bir başkasının oyunun akışına müdahale etmesi sıkıntıdan başka bir şey vermez . Yaptıgınız hatalarla siyah-beyazlıların galibiyetine gölge düşürdünüz.

Sizlerden beklenen gördüğünüzü çalmanız. Maçın nerede, kiminle oynandığı önemli değil. Sarıysa sarı, kırmızıysa kırmızı, penaltıysa penaltıyı vereceksiniz. Veremiyorsanız düdüğü bırakacaksın!

BURASI BEŞİKTAŞ QUARESMA!

Yaptığın hareket sana yakışmadı. Rakipte olsa senin gibi ekmeğini ayağından kazanan bir futbolcunun kariyerini bitirebilirdin.

Allah'tan Yusuf'a birşey olmadı. Olsaydı seni sadece Trabzon taraftarı değil, seni çok seven Beşiktaş taraftarı da affetmezdi. Quaresma'ya tercümanlar hiç mi söylemedi tişörtlerin önünde 'Efendi' ve 'Saygı' yazıyor diye? Beşiktaş sıradan bir kulüp değil. Birileri Quaresma'nın kulağına fısıldamalı.

Haberin Devamı

Tekrardan maça dönecek olursak Beşiktaş gerçekten istediği zaman mükemmel paslaşmayla sahanın tamamını kullanarak pozisyona girebiliyor. Bu verkaçlar tribünleri heyecanlandırırken rakibini de şaşkına çeviriyor.

Tribünlerin hiç susmadan 90 dakika takımını desteklemesi ay bir güzellikti. Trabzonspor, Ersun Yanal ile umut veriyor. İlerlerleyen haftalarda yukarılara tırmanacağına gösterdi. Her şeye rağmen mükemmel maçtı.