Gazete Vatan Logo
Galatasaray 'Beşiktaş kazanırsa şampiyon olur'

'Beşiktaş kazanırsa şampiyon olur'

Eski futbolcular Galatasaray-Beşiktaş derbisini değerlendirdi.

'Beşiktaş kazanırsa şampiyon olur'

Derbiye ve şampiyonluk yarışına yönelik yorum yapan futbolcular; Beşiktaş'ın derbide favori olduğunu ve bu maçı kazanırsa ligi şampiyon olarak tamamlayacağından yana görüşlerini belirttiler. İşte o görüşler:

EVREN TURHAN: FAVORİ BEŞİKTAŞ

Derbide favori Beşiktaş. Ligin geneline bakıldığında daha formda. Beşiktaş Galatasaray'a göre daha iyi oynuyor ve daha çok gol atıyor ama Galatasaray için de bu derbi bir prestij maçı ve Cimbom derbiyi önemsiyor. Beşiktaş şampiyonluk yarışında puan kaybederse bir tek Galatasaray'a kaybeder. Galatasaray kazanır ya da derbide berabere kalır. Öte yandan Sinan Gümüş çok beğendiğim bir oyuncu ama Riekerink son kararını verecek oynayıp oynamaması konusunda. Derbi maçı olduğu için de taraftar takımını yalnız bırakmayacak.

RECEP ÇETİN: YÜZDE 99 ŞAMPİYON

Derbiler her zaman zordur ama Beşiktaş bu maçı kazandığı takdirde şampiyon olacak. Beşiktaş'ın en zor ve en olmazsa olmaz maçlarından bir tanesi bu derbi. Beşiktaş'ı favori görüyorum derbi maçlarının sonuçlarını tahmin etmek zor olsa da. Bu sene gerçekten çok özverili ve arzulu oynuyorlar. Galatasaray'ın cezadan kurtulması için Avrupa kupalarına gitmek zorunda olmazsa olmazlarından bir tanesi. Güzel bir derbi bizleri bekliyor. İyi hücum eden bir Beşiktaş'ı seyredecekler. Umarım dostluk kazanır ama gönlüm Beşiktaş'ın şampiyon olmasından yana. Umarım bu sene de olurlar. Derbiyi kayıpsız geçerlerse yüzde 99 şampiyon Beşiktaş.

Haberin Devamı

MUSTAFA KOCABEY: DERBİNİN FAVORİSİ OLMAZ

Ligin başından beri çok iyi giden bir Beşiktaş var. Mario Gomez çok formda ve hazır olan Gomez derbide Beşiktaş'ı sırtlar. Şu an kağıt üzerinde favori görünen Beşiktaş ama benim gözümde Türkiye'de hiçbir zaman için derbilerin favorisi olmaz. Derbide iyi oynayan kazansın. Sinan Gümüş yüzde yüz hazırsa Riekerink'in ona şans vereceğini düşünüyorum. Tam yüzde yüz hazır değilse ben olsam oynamam çünkü çok ciddi sakatlıklara sebep oluyor, bunu Burak Yılmaz da Galatasaray yaşadı daha önce.

SERKAN ÖZSOY: GÖNLÜM BEŞİKTAŞ'TAN YANA

Galatasaray şampiyonluktan kopmuş durumda ama Avrupa'ya gidebilmek için bu maçı kazanmak için sahaya çıkacak. Beşiktaş da şampiyonluk için kazanmak zorunda. Temennnimiz olaysız bir derbi izlemekten yana. Gönlüm Beşiktaş'tan yana eski bir Fenerbahçeli futbolcu olarak ama favori Beşiktaş. Ne olursa olsun Galatasaray kazanmasın. Beşiktaş'ın savunması sıkıntılı ama 2 tane gol yiyorsa 3 tane de atıyor. Galatasaray ise golü yediğinde maçı çevirmesi daha zor oluyor.

Haberin Devamı

SEMİH YUVAKURAN: HAK EDEN KAZANSIN

Galatasaray Avrupa'ya gidemezse çok büyük sıkıntı yaşayacak, çünkü oradan gelen büyük bir maddi gelir var. O geliri kaybetmemek için Avrupa kapılarının mutlaka açılması lazım. Galatasaray açısından zor bir karşılaşma. Sarı-Kırmızılı ekip için hücumu yok diyoruz ama baktığınızda neyi var ki? Çünkü para yok, moral yok, hava yok, hiçbir şey yok. Bu tip maçlar o havanın tekrar gelmesi için yolunu açar. Eğer profesyonellerse profesyonelle çıkıp oynayacaklar. Kimsenin şampiyon olunması hiç kimseyi ilgilendirmez. Hak eden şampiyon olacak. Önceki senelerdeki gibi kimse kimseye yatacak iddiaları çok yersiz. Zaten öyle şeyler olduğunda inanılmaz cezalar geldiğini herkes çok iyi biliyor. Hak eden kazansın. Sinan Gümüş uzun zamandır formasından uzak kaldı ve maç eksikliği önemli bir ayrıntı. Hoca karar verecek oynayıp oynamamasına.

Haberin Devamı

ALİ EREN BEŞERLER: ŞAMPİYONLUĞA AMBARGO KOYSUN

Beşiktaş'ın eski bir futbolcusu ve kongre üyesi olarak şunu söyleyebilirim; Beşiktaş bu 3 maçı da alırsa şampiyon olacak. Galatasaray her ne kadar şampiyonluktan kopmuş olsa da bizim rakiplerimizden bir tanesi. Beşiktaş'ın savunmasını biz 2-3 seneden beri konuşuyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde oynayacaklarsa eğer önümüzdeki sezon kale ve defans pozisyonunda değişikliğe gitmesi gerekiyor. 1 beraberlik hakkı var Beşiktaş'ın ve ben Siyah-Beyazlıların şampiyon olacağına inanıyorum. Şampiyonluğu da yeni statta en güzel şekilde kutlayacaklar. Zaten 95'lerden beri 6-7 senede bir şampiyonluk yaşıyor Beşiktaş. İnşallah bu sene ile birlikte Beşiktaş lig şampiyonluğuna ambargo koysun istiyorum.

Haberin Devamı

(Hakan Akar/ Karar)