Gazete Vatan Logo
Futbol 'Beni F.Bahçe...'

'Beni F.Bahçe...'

Real Madrid’in ünlü teknik adamı Mourinho, İstanbul ziyaretinde bilinmeyen bir gerçeği açıkladı

'Beni F.Bahçe...'

“2003’te F.Bahçe’den teklif aldım. O yıl Porto’yla UEFA şampiyonu olmuştuk. F.Bahçe beni isteyen ilk yabancı takımdı. Ama içimden bir duygu geldi ve kaldım. Ardından da Şampiyonlar Ligi’ni kazandık.”

REAL Madrid’in Portekizli teknik direktörü Jose Mourinho, İstanbul ziyaretinde futbolumuza hiç de yabancı olmadığını göstererek, ‘Büyük hoca nasıl olunur?’un cevabını bile verdi.. Çırağan Sarayı’nda Simpaş GYO tarafından düzenlenen ‘Sürdürülebilir Başarı İçin Liderlik Konferansı’nda soruları yanıtlayan ünlü Portekizli çalıştırıcının cümlelerini sizin için derledik:

“TÜRK oyuncular hakkında sadece iyi şeyler söyleyebilirim. Sportif başarı konusunda Mesut Özil gelir gelmez, kazananlardan oldu. Real Madrid gibi bir kulüpte bu çok zordur. Diğerleri de bunu başarabilir.

RAKAMLAR YALAN!

2003 yılında F.Bahçe’den teklif aldım. Acun bey ‘F.Bahçe’ye gelmeme yanlışını nasıl yaptın?’ diye soruyor ama o zaman daha çok gençtim. Porto’yu çalıştırıyordum. O yıl UEFA Kupası şampiyonu olmuştuk. F.Bahçe bana teklifte bulunan ilk yabancı takımdı. Ama bir duygu geldi içimden ve Porto’da kaldım o sezon. Ardından da Şampiyonlar Ligi şampiyonu olduk.

FUTBOLDA istatistikler rakamlardır. Rakamlara istediğiniz önemi siz atfedersiniz. Oyun bilgisi, bir durumu analiz etme yetisi en önemli şeylerdir. Futbol pek çok şey anladığını zanneden insanlarla dolu. Halbuki hiçbir şey anladıkları yok. Ama eleştirel olmak, oyunun bir parçası olmak istiyorlar. Onun için de oyunun bazı unsurlarını kullanmaya çalışıyorlar.

ŞAMPİYONLAR Ligi finalinin rakamlarına baktığınızda 90 dakikada 17 korner kullanan Bayern Münih’in kazanması lazımdı. Chelsea ilk kornerini 89. dakikada attı ve gol oldu. İstatistikler size bir eğilim gösterir ama eğilim oyunun salt gerçeği değildir. Her oyunun bir bilinmeyen, karanlıkta kalmış tarafı vardır. Oyun aslında sizin kontrol edemediğiniz durumlarla doludur.

Arda beni etkiledi’

“REAL Madrid’de İspanyol’dan çok Türk oyuncular var ve hepsi de gerçekten çok iyi çocuklar. Atletico Madrid’in yeni oyuncusu Arda Turan bu sezon iyi oynadı ve takımının önemli bir ismi oldu. Yetenekli bir futbolcu. Tabii bu daha ilk yılı. Bendeki ilk algısı gayet olumlu Arda’nın. İleride çok daha iyi olacaktır.”

Mesut’u kandırışı

JOSE Mourinho, Mesut Özil’in Barcelona’ya gidecekken kendisinin devreye girmesiyle ilgili bir anısını paylaştı, herkes ağzı açık dinledi: ”Ben onunla telefonda konuşurken ’Real Madrid’e geleceğim’ diyene kadar telefonu kapatmasına izin vermedim. Büyük bir baskı kurdum ve onu ikna etmeyi başardım.”

‘Fener çok şanssız’

“TÜRKİYE Ligi’ni canlı olarak takip edemiyorum. Fakat izlediğim ve duyduğum kadarıyla Türkiye’nin en iyi futbol oynayan takımı F.Bahçe.. Fakat çok şanssızlar. Son anda kaçan şampiyonlukları fazla. Bu durum onlarda stresi artırıyordur ama futbol sadece şampiyon olmaktan ibaret değildir.”

Terim iyi bir hoca’

MOURINHO, yapı firması müdürünün “Bu binada kendisine bir ‘penthouse’ daire vereyim, ben G.Saray başkanı olursam, takımın başına geçsin’ isteğine çok imalı bir cevap verdi.. “G.Saray’ın bana ihtiyacı yok” yanıtını veren Mourinho, “Fatih Terim çok iyi bir hoca” diyerek yakın arkadaşını onore etti.

İşte F.Bahçe’nin istediği günler

MOURINHO basın toplantısında “Bana ilk teklif getiren yabancı kulüp F.Bahçe” dediğinde gözümüzde hemen bu fotoğraf belirdi.. Aurelio’nun R.Betis’e gitmesinden önce F.Bahçe ile çok iyi ilişkileri olan menajer Bayram Tutumlu, Jose Mourinho’yu İstanbul’da ağırlayan isimlerden biriydi..


Sarı-lacivertlilerin teklif götürdüğü Mourinho’nun bu karede çok genç olduğu da gözlerden kaçmadı.

Fatih Terim ve Mourinho derin sohbette...

Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho ve imparator Fatih Terim, İstanbul'da akşam yemeğinde bir araya geldi.

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen, "Sürdürülebilir Başarı İçin Liderlik Konferansı"na katılmak üzere İstanbul'a gelen Portekizli teknik adam, konferans öncesinde firmanın Şişli'de hayata geçireceği "Bomonti Time Residence" projesinin tanıtımına katıldı.

La Liga şampiyonu Real Madrid teknik direktörü Jose Mourinho, Türkiye ziyareti sırasında konferasın ardından da akşam özel bir davette Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'le buluştu.

Real Madridli futbolcu Hamit Altıntop'u gündeminde tutan Galatasaray'ın Portekizli çalıştırıcı ile transferi de görüştüğü iddia edilirken yemek sırasında Mourinho ve Fatih Terim'in samimi görüntüleri dikkat çekti.

MOURINHO'DAN HAMİT YORUMU...

Jose Mourinho'da konferansta yaptığı açıklamada, Hamit'in Türkiye transferi hakkında açıklamalarda bulundu. Hamit'e değer verdiklerini ifade eden Mourinho, "Hamit'i Madrid'de seviyoruz ve onu takımda görmek isterim. Hamit şu anda şampiyon bir takımın parçası. Türkiye'ye gitmek isterse saygı gösteririz" dedi.

Nuri ve Hamit'in önemli sakatlıklarla takıma geldiğini vurgulayan Mourinho, "Nuri ve Hamit iyi bir başlangıç yapmadılar. İyi başlangıç yapmadığınız zaman da iyi bitirmeniz zor olur. Onlar önemli sakatlıkla geldiler. Diğerleri çalışırken onlar bir ameliyattan diğerine gidiyorlardı. Ekip geliştikçe başka oyuncular da geliyor, başarılı oluyorlar. Sakatlar için durum zorlaşıyor. Zor bir dönemden geçtiler. Acaba bu durumlarını geriye döndürebilecekler mi- Çünkü iyi oyuncular" diye konuştu.

Haberin Devamı