Gazete Vatan Logo
Avrupa Şampiyonası 12 Dev Adam Ukrayna'yı farklı yendi

12 Dev Adam Ukrayna'yı farklı yendi

2023 Dünya Kupası Elemeleri ve 2022 Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan A Milli Basketbol Takımımız, özel maçta Ukrayna'yı 96-70 mağlup etti. İstanbul’daki karşılaşmada çok üstün bir oyun sergileyen 12 Dev Adam’ın en skorerleri, NBA’de oynayan Cedi (17), Alperen (15) ve Furkan (14) oldu.

12 Dev Adam Ukrayna'yı farklı yendi

2023 Dünya Kupası Elemeleri’nde mücadele eden ve 2022 Avrupa Şampiyonası’na katılacak olan A Milli Basketbol Takımı, İstanbul’daki hazırlık maçında karşılaştığı Ukrayna’yı 26 sayı farkla 96-70 mağlup etti. Ay yıldızlı ekibimizde Cedi Osman 17 sayıyla sahanın en skoreri olurken, Alperen Şengün 15 ve Furkan Korkmaz 14 sayıyla oynadı. Konuk Ukrayna’da ise Artem Pustovyi 16 sayı kaydetti.

26 SAYILIK FARK 3'LÜKLERLE GELDİ

Sinan Erdem Spor Salonu’nda karşılaştığı Ukrayna önünde baştan sona çok üstün oynayan A Milli Takım, 3 sayılık atışlarda yüzde 50 isabet sağladı (11/22). Ay yıldızlı ekibimiz ayrıca 21 de asist üretti.

A Milli Takımımız, bundan sonraki hazırlık maçlarında yarın saat 20.00’de Slovenya ile, pazar günü de saat 19.00’da Polonya ile karşılaşacak. İki maç da Sinan Erdem Spor Salonu’nda.

Türkiye: Cedi 17, Sadık Emir 7, Buğrahan 2, Furkan Korkmaz 14, Sertaç 10, Alperen 15, Muhsin, Metecan, Şehmus 5, Onuralp 9, Furkan Haltalı 2, Yiğitcan, Melih 11, Doğuş 4

Ukrayna: Bliznyuk 10, Sydorov 6, Mykhailiuk 12, Pustovyi 16, Skapintsev 4, Sanon 6, Tkachenko 3, Voinalovych, Herun 3, Krutous, Lukashov 4, Bobrov 6

Haberin Devamı

Ay-yıldızlılarımızın İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda Ukrayna’yı 96-70’lik skorla mağlup ettiği hazırlık müsabakasının ardından A Erkek Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman ile A Erkek Milli Takım oyuncularından Sertaç Şanlı değerlendirmelerde bulundu.

Ergin Ataman: Adım adım ilerleyeceğiz

“Bizim için oyun önemliydi. Bormio kampından sonra ilk kez birlikte oynadık. Bu nedenle memnunum. Bugün özellikle hücumdaki akışkanlık, top paylaşımı ve savunmadaki istek önemliydi. 14 oyuncuyla rotasyon yaptık. Neticede iyi basketbol oynadık. Bir gerçek de rakibimiz Ukrayna bizim hedeflerimize denk bir görüntüde değil. İkinci beşleri seviye olarak bizden zayıftı. O süreçte biz maçı koparttık. Yarın oynayacağımız Slovenya karşılaşması daha belirleyici olacak. Çünkü Slovenya otoriteler tarafından bir numaralı favori olarak gösteriliyor. Doncic gibi bir yıldızın yanı sıra Dragic’ler kadroda yer alıyor. O karşılaşma daha ölçü olacak. Oyuncularım iyi mücadele ettiler. Ancak bu karşılaşmada salonun boş olması hoşuma gitmedi. Yunanistan'da Yunanistan – İspanya maçı oynandı. Madrid’de de yine İspanya ile Yunanistan karşı karşıya geliyor. Hepsi dolu tribünler önünde oynanıyor. Burada ciddi bir takımımız var. Taraftarlarla sinerji yaratmamız gerekiyor. Bu oyuncuları daha da motive edecektir. Hep birlikte adım adım ilerleyeceğiz.”

Haberin Devamı

Sertaç Şanlı: Eksiklerimizi gördük

“Ukrayna karşısında ilk hazırlık maçımızı oynadık. Yeni bir sistem oluşturulmaya çalışılıyor. Bormio’da uzun bir kamp dönemini geride bıraktık. Eksiklerimizi görmek açısından bu karşılaşma iyi oldu. Slovenya karşısında daha oturmuş bir rakiple oynayacağız. Adım adım daha iyi olacağımıza inanıyorum.”