Gazete Vatan Logo
Şampiy10 Başkanlar koli taşıyor futbolcular tırlara yüklüyor

Başkanlar koli taşıyor futbolcular tırlara yüklüyor

Spor camiası dün de depremzedeler için tek yürek oldu. Kulüplerde hazırlanan yardım kolileri Hatay ve Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ilimize doğru yola çıkarken sporcular, teknik direktörler ve yöneticiler hazırlıklarda bizzat bulundu.

Başkanlar koli taşıyor futbolcular tırlara yüklüyor

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve toplamda 10 ilimizi etkileyen depremin yaraları sarılmaya devam ederken, spor camiası da desteklerini dün de sürdürdü.

- Galatasaray’ın NEF Stadı’ndaki yardım merkezinde oluşturulan koliler 21. tırla yola çıktı. Teknik Direktör Okan Buruk, futbolculardan Mertens ile eşi Kat Kerkhofs, Kaan Ayhan, Emre Taşdemir ve Jankat Yılmaz çalışmalara bizzat destek verdi.

- Fenerbahçe’de toplanan malzemeleri taşıyan 11. tır da yola çıktı. Başkan Ali Koç, Başkan Vekili Erol Bilecik, Yönetim Kurulu Üyeleri, teknik ve idari kadro ile sporcular da toplama alanına gelerek çalışmalara katıldı.

- Göztepe taraftarları mont, bebek bezi, battaniye ile gıda malzemelerinin bulunduğu kolileri otobüslere yükledi. 5 otobüs İzmir’den deprem bölgesine gitmek için hareket etti.

- Antalyaspor yardım kampanyası düzenleyen bir başka kulüp oldu. Antalyaspor Store’larda bulunan kışlık ürünlerin yanı sıra taraftarların getirdiği giyecekler kolilendi. 10 tır ve 15 kamyon, kulüp otobüs ve minibüsleri ile Asbaşkan Emrah Çelik’in firmasına ait araçlara yüklenen koliler gönderildi.

Haberin Devamı

- Başakşehir de kampanya yapan kulüpler arasına katıldı. Fatih Terim Stadı’ndaki çalışmalara Başkan Göksel Gümüşdağ, yönetim kurulu üyeleri, Teknik Direktör Emre Belözoğlu, futbolcular ve teknik ekiptekiler de katıldı.

- Samsunspor ise Store 55’te bulunan kışlık malzemeler, futbolcular, teknik heyet, personel ve taraftarın topladığı ürünler tesislerde toplandı, tırlara yüklendi. Kulübün Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu İlknur Damla Beytekin, 3 tırın gönderileceğini belirtti.

- Denizlispor’un otobüsü, deprem bölgesinde yardımları depremzedelere ulaştırdıktan sonra buradaki vatandaşları şehre getirmek üzere tekrar Denizli’ye yola çıktı.

Yardıma koştular

Bursasporlu futbolcular da tesislerde idman yaparken akılları deprem bölgesindeki vatandaşlardaydı. Oyuncular, idman sonrasında depremzedelere yardım toplamak için kolları sıvadı, toplanan malzemelerin tırlara yüklenmesine yardımcı oldu.

‘İstanbul’daki insanlar durumun farkında mı?’

Haberin Devamı

Vodafone Park’taki yardım merkezine gelerek çalışmalara destek veren bir başka isim de kaleci Mert Günok oldu. Tecrübeli file bekçisi, “Bütün insanlar seferber olmuş durumda. Marketlerde birçok şeyin bittiğini gördük, herkes yardıma koşuyor. Kimin ne kadar imkanı varsa, oradaki insanlar için ne alabiliyorlarsa, ne bulabiliyorlarsa buraya ve diğer yardım yapan yerlere getirmelerini rica ediyorum” dedi.

 Depremlerin ardından Gaziantep FK’da forma giyen Furkan Soyalp ile görüştüğünü aktaran Günok, “Bir gün boyunca tesislerde kalmışlar. Hatta bana ‘İstanbul’daki insanlar buradaki durumun farkında mı?’ diye sordu. İşin boyutu günler geçtikçe ortaya çıkıyor. Umarım enkaz altında kalan insanlar canlı olarak çıkarlar” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Ersin Destanoğlu ve Tayyip Talha Sanuç da Vodafone Park’a gelerek çalışmalara destek oldu.

‘Zor günlerde beraber olmayı biz çok iyi biliriz’

Beşiktaş’ın tecrübeli golcüsü Cenk Tosun, Vodafone Park Deprem Yardım Merkezi’ne ziyaretinde malzemelerin kolilenmesinde gönüllülerle birlikte görev yaptı. Yıldız futbolcunun ayrıca, birçok oyuncu gibi maddi yardımda bulunduğu ve 600 bin TL bağış yaptığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Daha sonra kulübün YouTube yayınına katılan milli futbolcu, “İnsanların yardımcı olmak için burada bulunmaları çok güzel. Zor günlerde birlik olmayı çok iyi biliriz. Çok büyük bir acı yaşadık. Yardımcı olabilmek için buraya geldim. Birçok vatandaşımız hala enkaz altında. Aklımız deprem bölgesinde. Burada görev yapan gönüllülerimizden Allah razı olsun” dedi.