Gazete Vatan Logo
Basketbol Banvit'ten tarihi başarı!

Banvit'ten tarihi başarı!

Bandırma ekibi deplasmanda yenildiği Paris LevalloIs’i devirerek Eurocup’ta yarı finale yükseldi

Banvit'ten tarihi başarı!

Müthiş bir seyirci desteğini arkasına alan temsilcimiz ilk maçta 2 sayı farkla yenildiği Fransız ekibinden rövanşı 4 sayı farkla aldı. MejIa 18 ve Rowland da 16 sayıyla oynayarak yıldızlaştı

EUROCUP çeyrek final rövanş maçında Banvit ilk mücadelede deplasmanda 67-65 yenildiği Fransa’nın Paris Levallois takımını dün 75-71 mağlup ederek tarihinde ilk kez adını bu organizasyonda yarı finale yazdırdı. Bandırma Kara Ali Acar Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada temsilcimizde Mejia 18 ve Rowland 16 sayıyla oynayarak galibiyeti getirenisimler olurken konuk ekipte ise Green 16, Oniangue 13, Christmas 13 ve Ford da 10 sayı üretti.
BİNLERCE taraftarının desteğini arkasına alarak mücadeleye etkili başlayan ekibimiz ilk 2 dakikayı Simmons-Dragicevic ikilisinin bulduğu sayılarla 4-2 önde geçti ve ilk periyodu da 17-8 önde tamamladı. Paris Levallois, hızlı hücumlarda Oniangue ve Schilb’in basketleriyle 13. dakikada farkı 6 sayıya indirerek, skoru 23-17’ye getirdi ve soyunma odasına giderken fark 2 sayıya kadar indi: 34-32.
3. çeyrekte savunmasını biraz daha sertleştiren temsilcimiz son 10 dakikanın da 49-45 başlamasını sağladı. Özellikle 3. periyottaki dış atış isabetleriyle maça ortak olmaya çalışan Fransız ekibine karşı son anları büyük çekişmeye sahne olan mücadeleyi temsilcimiz Baron ve Rowland’ın skorer oyunuyla kazanmayı başardı.
TARİHİ bir zafere imza atan temsilcimizin on 4’teki rakibi bugün oynanacak Khimki Moskova-Valencia karşılaşmasının ardından belli olacak.

Haberin Devamı