Gazete Vatan Logo
Süper Lig Aziz Yıldırım'ın davası başladı!

Aziz Yıldırım'ın davası başladı!

Şike davasından ceza alan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım ile asbaşkanlar Ekşioğlu ve Mosturoğlu'nun "kulüp üyeliklerinin tespiti" için açılan davanın görülmesine başlandı.

Aziz Yıldırım'ın davası başladı!

Şike davasından ceza alan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile asbaşkanlar İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu'nun "kulüp üyeliklerinin tespiti" için açılan davanın görülmesine başlandı.
Anadolu Adalet Sarayı 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, davacı Fenerbahçe Kulübü'nün eski yöneticisi Recep Özcan ve eski üyesi Timur Özcanoğlu ile avukatları ve davalı Şekip Mosturoğlu katıldı.

Özcan'ın avukatı Ertuğrul Yönet, Fenerbahçe Kulübü Tüzüğü'nün 6. ve 16. maddeleri uyarınca Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu'nun "kötü şöhrete" sahip olduklarını iddia ederek, üyeliklerinin düşürülmesini istedi.
Yönet, "Niye böyle bir dava açtık? Çünkü 6. madde 'kötü şöhret' diyor. 15 senedir başkan olan kişi sahte evrak tanzim ederek askerlik yapmamıştır. Bu davanın ortadan kalkmasının tek gerekçesi tüzüğün 6. maddesini değiştirmektir" dedi.

"DAVALILAR GENEL KURULDA AKLANMIŞTIR"

Davalı Fenerbahçe Kulübü Derneği'nin avukatı Haluk Burcuoğlu, iddiaların boş olduğunu ifade ederek, "Davalılar genel kurulda yeniden yönetime seçilmişler, aklanmışlardır. Kötü şöhretli olmadıkları tespit edilmiştir. Karşı tarafın söylediği sadece bir iddiadır. Ayrıca Recep Özcan'ın kulüp üyeliği yoktur, ihraç edilmiştir. İstediklerini yapsınlar, yüz defa seçilecekler" diye konuştu.
Davalı Şekip Mosturoğlu, 18 Temmuz 2013'te mahkemece verilen tedbir kararının olağanüstü genel kurula gidilmesi kaydıyla kaldırıldığını ve kulübün 2-3 Kasım'da olağanüstü genel kurula gittiğini anlattı.

Mahkemenin tedbir kararına göre, uyuşmazlıkların dernek içinde çözümlenmesi gerektiğini vurgulayan Mosturoğlu, "Bunun üzerine genel kurul yapıldı. Yani dava şartı ortadan kalkmıştır. Davanın reddedilmesi gerekir" dedi.
Ekşioğlu'nun avukatı Oğuz Kağan Erbul, iddiaya konu Şike davasının temyiz aşamasında bulunduğunu hatırlattı.

"KONGREYİ İZLEDİM, GAYET DE GÜZEL YAPILDI"

Davalı Recep Özcan, davasından vazgeçmeyeceğini söyledi. Bunun üzerine avukat Burcuoğlu'nun "Söz o kulübün sokağına bile giremezsiniz" sözlerine karşılık Özcan "Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım, istediğim yere girerim" dedi.

Hakim Dilek Gökkoyun, tarafları, gerginlik yaratmamaları ve hakaret içerikli konuşmamaları konusunda uyararak, "Gerginliğe hiç gerek yok. Kongre, talebimiz üzerine yerine getirildi. Gayet de güzel yapıldı. 2 gün boyunca izledim. Ayrıca teşekkür ederim, çünkü bu kararımızı etkileyecekti" şeklinde konuştu.
Duruşma, davalı tarafın reddi hakim talebinin sonucunun beklenmesine ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesine karar verilerek, ertelendi.

"KİMSEYE KIZGINLIĞIM YOK"

Hakim Gökkoyun duruşma sonrası taraflara, "Aziz Yıldırım şahsıma yönelik bir şeyler söyledi. Benim kızgınlığım, kırgınlığım yok kimseye. Dosyada her şey var. Biz dosyadaki delillere göre karar vereceğiz" dedi.
Davalı ve davacı taraflar duruşmanın bitmesi üzerine hakime "iyi seneler" diledi. Hakim Gökkoyun da "Bende size yeni yılda biraz daha gerginliğinizi azaltmanızı diliyorum" diye karşılık verdi.

Fenerbahçe Kulübü'nün eski yöneticilerinden Recep Özcan, Şike davası nedeniyle İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nden ceza alan Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu'nun görevlerinden düşmüş bulunduğunun "hükmen tespiti", ihtiyati tedbir kararı ile geçici olarak görevlerinden alınmaları ve seçimli genel kurul çağrısı yapmak üzere 3 kişilik kayyum heyeti atanması talebiyle İstanbul Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu.
İstanbul Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, Yıldırım ile Ekşioğlu ve Mosturoğlu hakkında dava sonuçlanıncaya kadar görevlerinden uzaklaştırılmaları kararını, genel kurula gidilmesi kaydıyla kaldırdı.

Haberin Devamı