Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Aziz Yıldırım bırakmıyor!

Aziz Yıldırım bırakmıyor!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Divan Kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu

Aziz Yıldırım bırakmıyor!

Fenerbahçe Kulübü'nün Olağan Divan Kurulu toplantısında konuşan Aziz Yıldırım çarpıcı açıklamalar yaptı. Daha önce birçok açıklamasında Mayıs ayında yapılacak Seçimli Kongre'de görevi bırakacağını duyuran Aziz Yıldırım, bu sefer bırakmayacağını dile getirdi.

Divan Kurulu Toplantısı'nda kürsüye gelen Başkan Aziz Yıldırım, "Mayıs ayında bırakmıyorum. Buradayım." dedi. Yıldırım, spor gündemi ile ilgili çarpıcı sözler söylerken Nani için Çin'den gelen 20 milyon Euro'luk teklifi reddettiklerini duyurdu. İşte Yıldırım'ın açıklamaları:

"Konuşmak istememin sebebi, Fenerbahçe'nin geleceğiyle ilgili. Bunu burada sizlere ilk defa anlatacağım. Mayıs ayında da bırakmıyorum, buradayım. Mayıs ayında sizlerin hazırladığı bütçeleri buraya getireceğiz. Fenerbahçe bir karar aşamasına gelecek. Amatör şubeler Fenerbahçe'nin bir yüküdür. 15 senedir bu sorunumuzu dile getiriyoruz ama yapılacak yardım sözleri tutulmadı. Bu sene sadece basketbol takımının açığı 20 milyon Euro'dur. Bu açık nasıl kapanacak? Ya futbol şubesinden para aktarılacak, ya da bankadan kredi çekilecek. Başka türlü de çözemeyiz. Kadın basketbol aynı şekilde açık veriyor. Voleybol açık veriyor. Masa tenisi açık veriyor. Kürek açık veriyor. Yüzme açık veriyor. Atletizm açık veriyor... Futbol hariç tüm branşlar açık veriyor. Böyle bir bütçeyi bugüne kadar taşıdık. Ama artık bir karar vermenin vakti gelmiştir. Mayıs ayında tüm bu hesapları genel kurul önüne koyacağız ve bir karar verilecek. Türkiye'de artık para bulmak kolay değil. Çünkü sponsorlar 3 Temmuz'dan sonra artık Avrupa'daki kulüplere yatırım yapmaya başladı. Buradan kaçıyorlar. Yürütülen bazı yanlış politikaların da bunda payı var."

Haberin Devamı

NANI'YE 20 MİLYON EURO!

"Nani için geçen sezon 5.7 milyon bonservis ödedik. Geçtiğimiz günlerde Çin'den 17 milyon Euro teklif aldık. Dün akşam da 20 milyon Euro'ya çıktılar. Biraz daha niyetlensek 25 milyon Euro'ya kadar da çıkacaklardı. Nani'ye de yılda 10 milyon Euro verdiler. Kendisiyle de konuştuk, satmak istemediğimizi söyledik. Çocuk da sağ olsun gitmek istemedi. 'Fenerbahçe'yi şampiyon yapmak istiyorum, sezon sonunda ayrılmak istersem o zaman konuşuruz' dedi."

Haberin Devamı

EMENIKE, WEST HAM UNITED'A KİRALANIYOR

"Emenike'yi bildiğiniz gibi kiraya verdik. Şu an kulübün oyuncusu. Henüz bir yere gitmedi. West Ham United kiralık olarak istiyor kendisini. Biz kiralama bedeli olarak 1 milyon Euro istedik, 3.5 milyon Euro oldu. En az 10 maça çıkması halinde de 11 milyon Euro'luk satın alma opsiyonu olacak. Eğer transfer gerçekleşmezse de takıma dönecek. Teknik direktörümüz de bu konuda sorun olmayacağını söyledi."

SALİH UÇAN'IN DURUMU

"Salih'in de 11 milyon Euro'luk opsiyonu var. Opsiyon Nisan ayında doluyor. Roma Kulübü bizden onu bir başka İtalyan kulübüne kiralama yetkisi istedi. Biz de 'Bize gönderin' dedik ama Roma vazgeçti ve onu takımda tutma kararı aldı. Biz bunların hepsini hocamızla oturup değerlendiriyoruz, geleceği düşünerek karar veriyoruz."

"BORÇLARI ERTELEMEK ÇÖZÜM DEĞİL"

"Fubol takımının UEFA kriterlerine uymasını istiyorsak, devlet ve TFF'nin de bgaı şeylere uyması gerekir. Ben vergimi veriyor muyum? Veriyorum. Her sene ödüyor muyuz? Ödüyoruz. Nereden ödüyoruz? Ya kazandığımız kaynaklardan, ya da bankalardan. O zaman benim de haklarım var. Bu haklarıma devletin saygı göstermesi gerekiyor. Stadı biz yaptık ama zaman içinde kulübün olan bu mal, devletin eline geçirilmiştir. Devletten satın alınmaya çalıştık, ama alamadık. Stada 100 milyon Dolar'a yakın para harcandı ve 49 yıl sonuna kadar toplam 69 milyon Dolar kira ödeyeceğiz. Devletten isteğim, 100 milyon Dolar'ı hesapları inceleyerek bize ödemesi. Stadını kendi yapan tüm kulüplere devlet paralarını ödemeli ve stadın bulunduğu arazileri kulüplere vermelidir. Devletin yardımı böyle olur. Siz kulüp borçlarını 10 sene öteleseniz işi çözmez. Düzenlemeyi genel bir şekilde yapmak lazım. Kulüplerin şu anda Gençlik Spor İl Müdürlükleri ile mahkemelik olduğu alanlar var. Kulüpler Birliği görevini yapmıyor. Bunlar çözülmeli."

Haberin Devamı

YAYIN HAKLARI İSYANI!

"Bugün stadın ismini değiştirip sponsor anlaşması yaparsanız, alınan ücretin yüzde 25'ini devlet alıyor. İki-üç yıl önce çıkarılan bir yasayla bu parayı istiyorlar. Biletlerden yüzde 18 alınıyor. Halbuki sinemadan veya diğer aktivitelerden yüzde 8 alınıyor. Forma sponsorluklarında da bu pay var. Devlet her şeyden alıyor ama size geldiği zaman kanun çıkartıyor ve yayın hakkınızı vermiyor. Fenerbahçe bu yıl şampiyon olursa ki olacak, yayından dolayı kulüp kasasına 33 milyon Dolar girecek. Halbuki 2011 yılında benim yaptığım çalışmalarda 125 milyon Dolar'lık teklif aldık. Biz havuz bozulmasın diye, kanunen de bağlı olduğumuzdan da fazla dillendirmedik."

Haberin Devamı

"KUR FARKI NEDENİYLE BORÇLAR KATLANIYOR"

"Fenerbahçe'nin ve diğer kulüplerin borcu kur farkı nedeniyle beş yıl içersinde yaklaşık iki katına çıkmıştır. Bugün kulüpler bu kur farkı yüzünden hiçbir şey yapmasa bile borçlanıyor. Bunun çaresi ne yeni kanunlar çıkarmaktır, ne kulüpler yasası çıkarmaktır. Bunun çaresi olan sorunları çözmektir. Devlet ve TFF kulüplere ortaktır. Kulüpler zor durumda ve kulüplerin çoğu sadece futbolla uğraşıyor. Bizim gibi dokuz branşla uğraşan yok. Devlet bizim hakkımızı bize teslim etmeli. Eğer Fenerbahçe yayın haklarından 100 milyon dolar almak yerine 33 milyon dolar alıyorsa bu olmaz. Biz zaten yayından böyle bir gelir elde etsek UEFA kriterlerini zaten karşılarız. En az dört sene boyunca böyle bir sorun yaşamayacağımızı düşünüyoruz. Kaldı ki UEFA bize borçlu. İki kez bizi Şampiyonlar Ligi'ne almadılar. 'Sizi federasyonunuz göndermedi, yoksa bizz alırdık' dediler. Gerekli davalar hem şahıslara, hem kurumlara açılacak. Herkes hesap verecek. Biz devlete olan tüm vecibelerimizi yerine getiriyoruz ve getirmeye devam edeceğiz. Bizim tek istediğimiz, yayın hakkından hak ettiğimiz parayı alabilmek. Böyle bir durumda bizim UEFA kriterleriyle ilgili hiçbir sorunumuz kalmaz. Yine kulübün yatırdığı tüm vergilerin amatör şubelerde kullanılmasını istedik biz. Ama böyle bir yasa çıkmadı. Göreceksiniz ki şu anda yarı-profesyonel olan amatör sporlar tamamiyle amatöre dönecek ve bitecek."

GEBZE'DE DEV PROJE

"İlk yapacağmız yatırım, 3 Temmuz Akademisi adını vereceğimiz ve Gebze'de topladığımız arazi üzerinde ileriye dönük tüm tesisleri oraya taşımak. Önce altyapı orada başlayacak ve daha sona hem amatör hem profesyonel takımların tüm tesisleri orada olacak. 250 dönümlük arazi içinde tüm tesisler bulunacak."

"TÜRKİYE KUPASI HER YIL ZARARA SOKUYOR"

"Türkiye Kupası oynuyoruz. Bu sene Türkiye Kupası'yla ilgili hocayla oturduk konuştuk ve hocanın da isteğiyle daha genç bir takımla bu turnuvada yer aldık. Türkiye Kupası Fenerbahçe Kulübü'ne her yıl şampiyon olunmadığı takdirde 3 milyon Euro zarar yazıyor. Sonra UEFA da gelip bunu soruyor. Ya buna bir çare bulacaklar, ya da biz Türkiye Kupası'na katılmayacağız. Cezası ne olursa olsun. UEFA'ya biz hesap veriyoruz bu açık yüzünden. TFF aldığı paralarla ya Türkiye Kupası'nı destekleyecek, desteklemiyorsa da Türkiye Kupası'nı kaldıracak. Başka yolu yok."

MENAJER TEPKİSİ!

"Türkiye'de menajerler türedi, önüne gelen menajer oldu. Geliyorlar yüzde 10 isterim, yüzde 5 isterim diyor. Bazısı 'Oyuncunun sözleşmesi bitti' diyor, açıktan 2-3 milyon dolar para istiyor. Menajerlik sisteminin bitmesi lazım. Menajerle gelen oyuncuyla artık anlaşma yapmayacağım. Yeni bir sistem düşünüyoruz. Oyunculara sabit bir nakit ödeme yapılacak. Galip gelirse belli bir miktar, beraberlik halinde belli bir miktar, mağlup olunursa hiç para alamayacak. Böyle bir sistem için arkadaşlarımız çalışıyor. Tüm kulüpler bu tip çalışmalarla bütçelerini ayarlamalı. Bu menajerlerin bazıları oyuncuları kandırıyorlar 'Seni milli takıma götüreceğiz' diye. TFF bunları duysun, tedbirlerini alsın."

"SERDAR KESİMAL'İ KİMSE KONUŞMUYOR"

"Son yıllarda sporcuların aleyhine artık hiçbir şey çıkmıyor. Kulüp haklı da olsa kararlar sporcu lehine oluyor. Bir oyuncu alıyorsunuz, dört sene hiç oynamıyor, sizden 10 milyon Euroya yakın para alıyor, dört antrenör değişiyor, hiçbiri oynatmıyor. Sonra gidiyor sapasağlamken üç aylık sakatlık raporu alıyor. Doktorları mahkeme vereceğiz, diyolar ki 'Yapmayın, etmeyin' Serdar Kesimal'dan bahsediyorum. Basından bir kişi yazıyor mu? Dört senedir burada. Bu kadar paralar alıyor. Kimse bunları konuşmuyor."