Gazete Vatan Logo
Futbol Avrupa'daki tek Türk takımı

Avrupa'daki tek Türk takımı

Pınar Karşıyaka Avrupa'da ayakta kalan tek Türk takımı

Ne G.Kıbrıs'ta saldırıya uğramak, ne lig maçlarının ertelenmemesi onları engelledi. Menajer Nihat Mala, 'Spartak'ı eleyip, final-four'u hedefliyoruz' iddiasında bulundu

F.Bahçe ve Efes'in de elenmesinden sonra, Avrupa Kupaları'nda ayakta kalan tek takımımız 'Pınar Karşıyaka.'
KARŞIYaka, FIBA'nın organize ettiği Eurochallenge Kupası'nda çeyrek finalde Rus Spartak ile Final-Four' için mücadele edecek. İzmir ekibinde 4, Spartak'da ise 9 yabancı bulunuyor. Eleme turunu geçtikten sonra, ilk tur grubunu lider, 2. tur grubunu 2. bitiren Kaf-Kaf, pek çok zorlukla buraya geldi.

G Grubu'nda, Kıbrıs Rum Kesimi'nde Apoel ile oynadığı maçta, saldırıya uğrayan Karşıyakalılar, o maçtan sonra, Basketbol Federasyonu'na başvurarak, kötü olaylar yaşadıklarını, bu nedenle o hafta Beşiktaş ile yapacakları lig maçının ertelenmesini istemişlerdi. Federasyon, bu isteği kabul etmeyerek, maçı sadece 1 gün ileri atmıştı. Karşıyaka da bunun üzerine olayı protesto ederek, Iverson'lı Beşiktaş'a karşı, ilk 5'inde alt yapısıdan 5 oyuncuyla çıkmıştı.

KAF-KAF'IN GÖZÜ ZİRVEDE
KARŞIYAKA Menajeri Nihat Mala, oyunculuğundan bu yana, Kaf-Kaf'ın sembol ismi. Hedeflerini şöyle anlatıyor: Oyunculuğumdan beri, yaklaşık 8-9 yıldır Avrupa sahnesinde yoktuk. Tarihimizde ilk defa, Avrupa'da çeyrek finale geldik. Hedefimiz, Spartak'ı eleyerek, final-four'a çıkmak. Başarırsak, gözümüz finalde olacak. Bunu 2 milyon dolarlık mütevazı bütçe ile başardık. Başarıda, geniş vizyonlu Şube Başkanımız Nazım Torbaoğlu'nun payı büyük. Takıma sınıf atlattı. İleride, bütçemizi arttırıp, Türkiye ve Avrupa'da zirveye göz dikeceğiz.

Maçlar TV'den yayınlansın
Pınar Karşıyaka, Spartak ile 22-24 ve gerekirse 30 Mart'ta oynayacakları Eurochallenge Kupası çeyrek final turu maçlarına, televizyonların ilgi göstermesini arzu ediyor. Başarılı Menajer Nihat Mala 'Avrupa'daki tek Türk takımı olarak izlenmeyi hak ediyoruz' dedi.

Haberin Devamı