Gazete Vatan Logo
Basketbol Ataman: Bizleri rahatsız ediyor

Ataman: Bizleri rahatsız ediyor

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, Türkiye'deki terör saldırılarını kınadı.

Ataman: Bizleri rahatsız ediyor

Ataman, Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda B Grubu'nda Türkiye'nin İspanya'ya 104-77 yenildiği ikinci maçın ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'deki terör saldırılarına işaret ederek, "Maçın bitiminde acı haberi aldık biz de. Soyunma odasında büyük bir hüzün var. Maçlar kazanılır, kaybedilir ama insanlarımızın, askerlerimizin bu denli kalleşçe öldürülmesi bizleri çok rahatsız ediyor. Tüm ulusumuzun başı sağ olsun" dedi.

İspanya maçıyla ilgili konuşacak bir şeyin olmadığını ifade eden Ataman, takımın üstünde dünkü İtalya maçının mental ve fiziksel yorgunluğunun bulunduğunu söyledi.

İspanya'nın da çok güçlü bir takım olduğunu, dün kaybettikleri için bugün ekstra bir enerjiyle oynadıklarını vurgulayan Ataman, "Biz de maçın ikinci devresinde çok fazla kazanamayacağımızı anlayınca salı günkü Almanya maçını düşünerek sakat vermemek, fiziksel yorgunluğa sebep olmamak için gençlerle oynadık" değerlendirmesinde bulundu.

Ergin Ataman, 8 Eylül Salı günü oynanacak Almanya maçının bir üst tura çıkmak için çok önemli olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

"Sonuç önemli değil. Bu bir turnuva. Turnuvalarda kaybedersin, kazanırsın... Önemli olan hedefe varmak. Salı günü hedef maçımız var. Ama şu anda maçtan çok ülkemizi kaosa sürüklemek isteyen bu hareketlerin üzüntüsünü yaşıyoruz" ifadelerini kullanan Ataman, soyunma odasında teknik ekip ve bütün oyuncuların üzüntülü olduğunun altını çizdi.

Ataman ayrıca, Türkiye'nin büyük ve güçlü bir ülke olduğu, kimsenin yıkamayacağını vurguladı.

Milli oyuncu Melih Mahmutoğlu da İspanya maçıyla ilgili bir şey söylemeyeceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Çünkü ülkemizdeki şehit haberinden dolayı çok üzgünüz. Artık bu hallerin bitmesini istiyoruz. Gerçekten maçı düşünecek durumda değiliz. Tüm ülkemizin başı sağ olsun. Gerçekten çok üzgünüz. Önümüzde bir Almanya maçı var. Gruptan çıkmamız için kazanmamız gerekiyor. Ülkemiz ve şehitlerimiz için bu maçı kazanacağız."