Gazete Vatan Logo
Galatasaray Aslan'ı kendi 'Diyar'ında avladılar

Aslan'ı kendi 'Diyar'ında avladılar

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası G Grubu'ndaki 4. maçında Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'u konuk etti.

Aslan'ı kendi 'Diyar'ında avladılar

Yeşil-kırmızılılar, Cimbom’a ilk şoku 3’te yaşattı; Ercan’ın füzesinde Sinan çaresiz kaldı. Sonra Sneijder, Melo, Selçuk, Olcan’lı G.Saray rakibi bunaltsa da 90+2’de Yusuf, Diyarbakır’ın galibiyetini perçinledi

EKSİK çoktu G.Saray’da. Chedjou, Afrika Kupası’nda, Semih, Koray sakat.. Yani stoper kalmamıştı. Elde olan Hakan sol bekten devşirme, Melo ise can simidi konumundaydı.. İleride de Burak olmayınca sarı-kırmızılar maçın başında yedikleri golle Türkiye Kupası dördüncü maçından 2-0 mağlubiyetle ayrılılar.

AMA dün yenen gollere rağmen problem defansta değildi. Asıl sorun Burak’ın yokluğunda hücumdaydı. Cimbom pozisyon bulmasına rağmen golcüsünü çok aradı.

ORGANİZASYON YOKTU

HAMZA Hoca, genç Emre Can’ı maç tecrübesi olmadığı için tercih etmemiş ve defansı Hakan-Melo ile oluşturmuştu. Zaten zorda kalındığında daha önceki dönemlerde de Melo’nun kapısı çalınmış ve stoperde görev almıştı. Bu yüzden çok sırıtmadı, görevini yaptı. Ama bu sefer de orta sahada sorun çıktı. Özellikle Yekta her topu rakibin ayağına bırakınca G.Saray oyun kurmakta çok zorlandı. Zaten ilk yarının sonunda Hamza hoca da onu Emre Çolak ile değiştirdi.

Haberin Devamı

ÖZELLİKLE ilk yarıda sarı-kırmızılıların organize olmakta ve oyun kurmakta çok zorlandığı gözüktü. Hemen maçın başında Diyarbakır’ın attığı şık golün de etkisi vardı. 3’te Ercan ceza sahasının sol çapraz dışından harika bir şut çıkardı. Sinan uzansa da topun çataldan ağlara gitmesine engel olamadı: 1-0. 30’da kornerden gelen topa Selçuk ön direkte kafayı vurdu. Diyarbakır defansı tartışmaya açık pozisyonda topu çizgiden çıkardı.

2. yarıya Hamza Hamzaoğlu nerdeyse bir tane bile isabetli pas atamayan Yekta Kurtuluş ile sahada hayalet gibi dolaşan Pandev’i çıkarıp, yerlerine Umut ve Emre’yi alarak başladı. Bu değişiklikler G.Saray’ı hareketlendirmesine rağmen aranan gol bir türlü gelmedi. 90+2’de ise Diyarbakır’dan Yusuf skoru belirledi.