Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe 'Aralarında bir takım yapsalar...'

'Aralarında bir takım yapsalar...'

"İşte aşırı özgüven ve kimseyi adam yerine koymama bir takımı bu noktaya getiriyor."

'Aralarında bir takım yapsalar...'

Fatih Altaylı, Habertürk gazetesinde haftanın spor gündemini değerlendirirken Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ile başkanı Aziz Yıldırım'ı eleştirdi. İşte "'F.Bahçe’de Kartal’ın yerinde kim olursa olsun şu anda 10 puan fark atardı' görüşüne katılıyor musunuz?" sorusunu yanıtlayan Altaylı'nın yorumları:

"Söylediğiniz görüş zaten bana ait. Yanlış hatırlamıyorsam bunu ilk kez söyleyen benim, yani Ersun Yanal’lı ya da iyi bir teknik direktörlü bir Fenerbahçe’nin bugün şampiyonluğunu ilan etmiş olabileceğini... Fenerbahçe Başkanı, Ersun Yanal’ı göreve getirirken biliyor muydu bu olacakları? Ama işte aşırı özgüven ve kimseyi adam yerine koymama bir takımı bu noktaya getiriyor. Mustafa Denizli şampiyon yaptı. Gönderdi. Bir de “O mu şampiyon yaptı ki” diyerek. Zico Avrupa’da yarı finale götürdü gönderdi. Aykut Kocaman keza... Fenerbahçe Başkanı demek istiyor ki, “Hoca önemli değil ben önemliyim. Takımı ben kurdum...” İyi de Ferrari’nin başkanı, Formula 1 arabasını yaptıktan sonra “Bu otomobil şahane, direksiyonuna Taşlıtarla hattından minibüs şoförü koysam 1. olur” diyor mu? Yoksa iyi otomobile iyi sürücü gerekir diye en iyi kimse onunla mı anlaşıyor! Aziz Yıldırım “Ben öyle büyük bir başkanım ki, İsmail Kartal’la bile şampiyon olurum” demek için bunu yaptı. Şimdi de bunun sıkıntısını çekiyor.

Haberin Devamı

ARANIZDA TAKIM YAPIN DENSE DAHA İYİ OYNARLAR

Kartal en az suçlu olan. İyi bir Fenerbahçeli’ye “Gel takımın başına geç” imkanı sunulursa, o da geçer. Gerçi insan da biraz kendini bilmeli. Şimdi bana “Gel Galatasay’a başkan ol” dense kabul eder miyim? Edemem. Bilirim ki, şu an için başkanlığı yürütecek imkanlara sahip değilim. Ama bir profesyonel için iyi bir imkan Fenerbahçe’nin başına geçmek... Asıl kabahat geçende değil, geçirende. Futbolculara gelince. Haklısınız, iyi değiller, o klasta bir takım daha iyi oynamalı ama tercihler hatalı olunca takım ne yapsın! Hani belki “Hoca yok. Aranızda bir takım yapıp maça çıkın” deseler takım daha iyi oynayabilir. En azından Caner’i ters kanada almak, Kuyt’u dışarıda bırakmak gibi saçmalıklar yapmazlar."

Haberin Devamı