Gazete Vatan Logo
Futbol Anadolu haklı

Anadolu haklı

4 Büyükler'in taraftarları bile naklen yayın gelirlerinin daha adil paylaşılması için teklif getiren A-14'e destek verdi

14 Anadolu kulübünün naklen yayın gelirlerinin daha adil paylaşılması aksi taktirde ligden çekileceklerini söylemesi geçtiğimiz günlerde futbol gündemine bomba gibi düşmüştü. Anadolu ekiplerinin eşit sabit pay alımı ve performansa bağlı bir ekstra prim dağıtımı şeklinde getirdikleri teklif kamuoyunda da büyük yankı buldu. VATAN'ın internet ve faks yoluyla yaptığı kamuoyu yoklamasında da büyük oranda Anadolu kulüpleri haklı görüldü. 4 Büyükler'in taraftarları bile dağılımın daha adaletli olması gerektiğini söyledi ama görüşler izlenme oranlan sayesinde bu gelirleri yaratan 4 Büyükler'in de tamamen gözardı edilmemesi yönündeydi. Kısacası "tam" olmasa da herkes "daha adil" bir paylaşım istiyor.

Binlerce e-posta ve faks arasında birkaç tanesini seçtik:

* Kemal Zembilören: Ben bir Galatasaraylı'yım ama Anadolu takımlarını destekliyorum. Bu adaletsizlik sadece Türk futboluna zarar veriyor.

* Erol Gökmen: Adaletsiz taksim sonlandırılmalı. Böylece hesapsız harcamaların önüne geçilir. Eşitlik futbola yarar verir.

* Ahmet Sezer: Daha adaletli bir dağılım, 4 Büyükler (ve belki süreçte gelişebilecek diğerleri) için uluslarası başarının da itici gücü olabilecektir. Kısır döngü kırılmalı.

* Talat Çoşarakyüz: Bu sistemi böyle oturtabilirsek ligimizde oynanan futbolun kalitesi artar. Ve inanıyorum ki yayıncı kuruluş bütün maçları yayınlamak isteyecektir.

İbrahim Gürgen: Eşit dağılım dürüstlüğü, alınterini, kaliteyi, rekabeti dolayısıyla şampiyon adaylarını arttıracaktır.

* Halil Akman: Bu konuda 3 Büyükler ağır basıyor. Yalnız Trabzon'un da içinde bulunduğu Anadolu kulüpleri de piyon değil. Bir orta yol bulunmalı.

* Cafer Canerşavi: F.Bahçe'nin önce puan sistemini ortaya atıp sonra geri adım atması ne büyük çelişki. %50 eşit, %50 performansa göre dağılım en mantıklı seçim.

* Özgür Çoşkun: Gerek heyecanı arttırmak, gerekse de adaleti sağlamak için dağıtılan paranın bir kısmı puan cetvelindeki sıralamaya göre olmalıdır.

* Mesut Aydoğan: Koyu bir F.Bahçe taraftarıyım ama Anadolu takımlarını destekliyorum. F.Bahçemiz bile rekabetsiz bir ligden Avrupa'ya gittiği için başarılı olamıyor. Rekabet teşvik primini de ortadan kaldırır.

* Erol Yalçık: 4 Büyükler kısa vadeli hesap yapıyorlar. Türk futbolunun kalıcı olarak yükselebilmesi için tek yol Anadolu kulüplerine ekonomik rahatlık getirilmesi.

Haberin Devamı