Gazete Vatan Logo
Futbol Amerika'nın kâşifi Panzerler

Amerika'nın kâşifi Panzerler

Almanya, Amerika Kıtası'nda Dünya Kupası'nı kaldıran ilk Avrupa takımı oldu.

Amerika'nın kâşifi Panzerler

Almanya'nın şampiyonluğunu anlatmak için Joachim Löw üzerine kurgulanan planı görmekte fayda var. 2004’te Klinsmann’ın yardımcısı olarak görev yapan Löw sürekli takımın başına gelecek isim olarak gösterildi ve 2006’da Die Mannschaft’ın başına geçti. Tam 10 yıllık toplam görev süresi boyunca, çoğu elinde büyüyen oyuncularını hazırladı, yetiştirdi...
2010 Dünya Kupası hedefteydi olmayınca ne kovuldu ne eleştirildi Löw... Bu takım şampiyon olacak denildi, arkasında duruldu.
Almanya'nın makina düzeni ‘mutlu sona’ ise 2014’te Arjantin finaliyle ulaştı. Karşılaşmanın ilk 10 dakikasında Tangocular üzerindeki mavi forma ile ortaya koydukları oyun ise Otto Rehhagel’in Yunanistan’ını hatırlattı. Hollanda’nın hücum silahlarını sıradanlaştıran Arjantin savunma kurgusu bir kez daha sahnedeydi. Panzerler bir türlü direnci kıramazken özellikle Higuain ile bireysel çabalarla gol aradı Arjantin. 45+2’de Höwedes’in direkte patlayan kafası ise en kritik andı.
ANLAYANA!
2. yarıda Messi ve Palacio karşı karşıya kalsa da gol çıkmayınca iş uzatmalara kaldı. İlk 15 dakika sessiz sedasızdı... 113’te Schürrle soldan indi, içeriye kestiği topu göğsünde yumuşatıp ağlara yollayan ise Mario Götze oldu. Almanlar 4. kez dünyanın en büyüğü olurken düzenli kadro gelişiminin önemini anlayana gösterdiler.
İŞTE KUPAYI GETİREN O GOL!

Haberin Devamı