Gazete Vatan Logo
Futbol Ali Koç - Necati Demirkol tartışması

Ali Koç - Necati Demirkol tartışması

Fenerbahçe Ülker'in 89-70 kazandığı basketbol finalin ilk maçı sonrası Ülker Arena'da Galatasaraylı yöneticilerin bulunduğu locada kıyamet koptu; Ali Koç'la Necati Demirkol ağız dalaşına girdi.

Ali Koç - Necati Demirkol tartışması

Fenerbahçe-Galatasaray gerginliği bitecek gibi durmuyor. Kadınlar basketbol finali serisinde zirve yapan kavgalar, erkekler serisinde artık karşılıklı dalaşmaya kadar ilerledi. Fenerbahçe Ülker'in Galatasaray Liv Hospital'i 89-70 yendiği finalin ilk maçından sonra deyim yerindeyse Galatasaraylı yöneticilerin olduğu locada kıyamet koptu.

Fenerbahçe'nin eski Asbaşkanı, halen 1907 Derneği başkanı ve Aziz Yıldırım'ın yakın dostu Ali Koç, ilk maçtan sonra soluğu Galatasaraylı yöneticilerin olduğu locada aldı.

Galatasaray yönetim kurulu üyeleri Ahmet Ocaklı, Emir Sarıgül, Mete İkiz ve Sedat Doğan fark açılınca maçın sonunu beklemeden salondan ayrılmışlardı. Şube sorumlusu Necati Demirkol ile şube koordinatörü Murat Özyer maç sonunda güvenlik sebebiyle locada bekliyorlardı. Onların yanında da Galatasaray yönetimini maça davet eden Ülker'in üst düzey yetkilileri vardı.

Kapı açıldı ve içeriye Ali Koç girdi. Kızgın bir ifadeyle "Bakın biz sizi burada nasıl ağırladık? Loca verdik. VIP hizmet sunduk. Kimse size tacizde bulunmadı. Misafirperverlik nasıl olur gördünüz mü? Bize yapılanlar asla unutmayacağım. Ben sizin salonunuzda 3 kere kupa kaldırdım. Hepsinde küfürler ve tükürükler içindeydik. Son kadınlar finalinde bize saldırıldı. Ama her şeye rağmen biz sizi burada ağırlıyoruz" ifadeleriyle Galatasaray yönetim kurulu üyesi Necati Demirkol'u hedef aldı.

Demirkol da Ali Koç'un bu sözlerini aynı sertlikte cevap verdi: "Öncelikle şunu bilin. Bizi burada siz değil Ülker ağırladı. Bize daveti yapan Fenerbahçe değil, Ülker oldu. Bu daveti üzerinize almayın. Bizim salonumuzla sizin salonunuzun fiziki şartları bir değil. Sizi güvenliğinizin üst seviyede olacağı yerde oturttuk. Kaldı ki siz oraya maç seyretmeye değil tahrik etmeye geldiniz. Zaten maçtan önce Fenerbahçe yönetiminden Mahmut Uslu verdiği demeçlerle ortamı gerdi.

Bunu taktik olarak yaptınız. Ortamı germeseydiniz bu olayların hiçbiri olmazdı. Rakip taraftarı tahrik edeceksiniz sonra da gelip salonda istediğiniz yerde oturacaksınız. Ne yazık ki bunların hiçbiri aynı anda olmuyor. Finalin 3. ve 4. maçlarında sizleri salonumuza bekliyoruz. En iyi şekilde ağırlanacaksınız."

Locada buz gibi bir hava eserken Ülker yetkilileri tartışmalar daha fazla büyümeden araya girdiler. Ve taraflar birbirlerine selam bile vermeden locadan ayrıldılar.

(3puan)

Haberin Devamı