Gazete Vatan Logo
Futbol Akçay gitti gözler Halilhodziç'te

Akçay gitti gözler Halilhodziç'te

Trabzonspor’da beklenen oldu ve Mustafa Reşit Akçay’la yollar ayrıldı

Akçay gitti gözler Halilhodziç'te

Trabzon, Mustafa Akçay ile dün yollarını ayırdı. Bordo-mavililerin Süper Lig’de evinde Akhisar Belediye’ye 4-2 kaybetmesinin ardından istifa etmesi gündeme gelen Akçay, sabah saatlerinde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile yaklaşık 2 saat süren bir görüşme yaptı.

Toplantıda istifasını yönetime sunan Akçay’la ilgili kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada ise “Teknik direktörümüz Mustafa Reşit Akçay ile karşılıklı olarak anlaşarak yollarımızı ayırmış bulunuyoruz. Akçay’a bu zamana kadar yaptıkları için teşekkür ediyor, bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

55 yaşındaki teknik adamın ayrılmasıyla boşalan koltuk için 4 aday var. Listenin birinci sırasında Lazio sınavı öncesi Hacıosmanoğlu’nun Roma’da görüştüğü Cezayir Milli Takımı’nı çalıştıran Vahid Halilhodziç var. 2005-06 sezonunda da Trabzon’u çalıştıran Boşnak teknik adam Cezayir Futbol Federasyonu’ndan iki takımı da çalıştırmak için izin isteyecek ve bu izni alabilirse perşembe gününe kadar sözleşmeyi imzalayacak.

AVCI’DAN OLUMLU SİNYAL

2 numaralı isim ise Abdullah Avcı... Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun teklif yapmaya hazırlandığı Avcı’nın da yakın çevresine bordo-mavilileri çalıştırmak için olumlu görüşler verdiği öğrenildi.

Listenin belki de en sürpriz ismi Fred Rutten. Son olarak Vitesse’yi çalıştıran ve şu an boşta olan 51 yaşındaki teknik adamla Karadeniz ekibinin yetkililerinin görüştüğü ve bu ismin de hazır da bekletildiği belirtildi.

Avrupa’da namağluptu

Trabzon'da sezon başında teknik direktörlüğe getirilen Akçay, Avrupa’da gösterdiği başarıyı lige taşıyamadı. Avrupa Ligi’nde 12 maçta da yenilmeyerek 9 galibiyet, 3 beraberlik elde eden Akçay yönetimindeki bordo-mavililer, Süper Lig’de ise 20 maçta 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı.

GÖRÜŞ

LÜTFÜ ÖZEL

'Fatura Akçay’ın değil'

Mustafa Hoca gerçekte başarısız sayılabilir mi? Çeteleye vurduğunuzda Avrupa’da grubunu lider bitirmiş, kendi sahasında Akhisar dışında yenilmemiş bir ekibin patronu. Kadrosunda Onur ve Olcan dışında üç büyüklerin ayarında futbolcu olmamasına rağmen hem de.. Eğer bir rahatsızlık varsa nedeni asıl olarak yönetimdir.

Kupa stratejisini yönetemedikleri gibi Akçay’ın da takımın da dikkatini, enerjisini çekip aldılar. Yetmedi, kulübü yönetirken de güven kırdılar; transfer için para istedikleri adamların hali ortada! Hoca, şu haliyle sezon sonunu pekala bulabilirdi. Şimdi bir de adam ara... Gelecek, tanıyacak, anlayacak...

Haberin Devamı