Gazete Vatan Logo
Futbol '3 maçı almazsanız...'

'3 maçı almazsanız...'

Süper ligde son 10 yılın en kötü başlangıcını yapan Bursa’ya taraftarının ‘ayar’ verdiği ortaya çıktı.

'3 maçı almazsanız...'

Geçen çarşamba kulübün tesislerini basan yeşil-beyazlılar önce yaşananları yazmamaları için gazetecileri tehdit etti. Christoph Daum da kale arkasına gönderilirken, saha ortasında toplanan takıma “3 maçı almazsanız sonraki ziyaretimiz sopayla olacak” mesajı verildi.

Beşiktaş-G.Saray derbisindeki olayların ardından yeşil sahalarda terörü ortadan kaldırmak için Futbol Federasyonu, Gençlik Spor, İçişleri ve Adalet bakanlıkları yoğun bir çalışma içine girerken, geçen hafta Bursa’da yaşanan bir olay akıllarda durgunluk yarattı. Avrupa’ya erken veda eden Bursa’nın, ligde son 10 yılın en kötü başlangıcına imza atmasıyla sabrı taşan taraftarların takımın antrenmanını bastığı ortaya çıktı.

UEFA Avrupa Ligi’nde değeri kendisinden 40 milyon Euro düşük olan Vojvodina’ya (13.7 milyon Euro) 2-2’nin rövanşında seyircisi önünde 3-0 yenildikten sonra Hikmet Karaman ile yollarını ayıran yeşil-beyazlılar Daum’la da çıkış yakalayamadı.

Kadrosuna Sebastian Frey ile Taye Taiwo gibi tüm dünyanın tanıdığı iki ünlü ismi katmasına rağmen Timsahlar, Alman hoca yönetiminde çıktığı 6 lig maçında sadece 1 kez kazanırken, 2 beraberlik, 3 de yenilgi aldı. Ligde 16. sırada bulunan Bursaspor‘un en son sahasında Akhisar ile 0-0 berabere kaldığı maçtan önce takıma gözdağı verdiği ortaya çıktı.

Daha önce Ertuğrul Sağlam’ın takımı bırakmaması için ardından Hikmet Karaman’ın göreve getirilmemesi ve son olarak da Vojvodina hüsranını ardından Özlüce Tesisleri’ni basan Bursasporlu taraftarlar geçen hafta çarşamba günü ise yine tesislere çıkarma yaptı.

MEDYA HABER YAPMADI

Basına açık olan idmanda taraftarlar önce gazetecilerin yanına giderek gördükleri ile ilgili haber yapılmaması için tehditte bulundu. Sonrasında ise idman sahasının ortasına giden yeşil-beyazlılar takımı biraraya toplarken, teknik direktör Daum’u da kalenin arkasına gönderdiler. Sonrasında ise takıma, futbolcuları şoke eden “Önümüzdeki 3 maçı alıp seri yakalamazsanız bir sonraki ziyaretimiz sopalarla olacak” mesajını ilettiler. Bursa medyasında konuyla ilgili hiçbir haber yayınlanmazken, bir gün sonra ise 100-200 taraftar idmana giderek takıma moral verdi.

Haberin Devamı