Gazete Vatan Logo
Şampiy10 2022 Dünya Kupası açılış şarkısı ne? Dünya Kupası Tukoh Taka şarkısını kimler seslendirdi? Tukoh Taka ne demek?

2022 Dünya Kupası açılış şarkısı ne? Dünya Kupası Tukoh Taka şarkısını kimler seslendirdi? Tukoh Taka ne demek?

Katar Dünya Kupası için nefesler tutuldu. Orta Doğu'da Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan ilk Arap ülkesi olan Katar, 2022 FIFA Dünya Kupası milyonlarca dolar harcadı. Maskotundan, organizasyonuna, futbol topundan, şarkısına her şey yeniden planlandı. Organizasyona önem veren Katar her detay için incelikli planlama yaptı. 2022 FIFA Dünya Kupası'nın resmi şarkısı da özel olarak yapıldı. Dünyaca ünlü şarkıcıların seslendirdiği Dünya Kupası Tukoh Taka şarkısı yayınlandı. Peki, 2022 Dünya Kupası açılış şarkısı ne? Dünya Kupası Tukoh Taka şarkısını kim seslendirdi? Tukoh Taka ne demek, anlamı ne? İşte 2022 Dünya Kupası Tukoh Taka şarkısı…

2022 Dünya Kupası açılış şarkısı ne? Dünya Kupası Tukoh Taka şarkısını kimler seslendirdi? Tukoh Taka ne demek?

2022 FIFA Dünya Kupası Katar’ın ev sahipliğinde başlıyor. 2022 Dünya Kupası 20 Kasım-18 Aralık tarihlerinde düzenlenecek. 20 Kasım'da Katar-Ekvador maçıyla başlayacak olan turnuva, 18 Aralık'ta oynanacak final maçıyla sona erecek.

Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan ilk Arap ülkesi olan Katar’da hazırlıklar tamamlandı. Katar’da Dünya Kupası için yeni stadyumlar yapıldı. Kupaya özel pek çok şey organizasyon kapsamında yapıldı. 1,5 milyon turistin Katar’a gelmesi beklenirken, kupanın maskotundan, şarkısına futbol topundan, stadyumlarına her şey yeniden tasarlandı.

2022 FIFA Dünya Kupası'nın resmi şarkısı da özel olarak yapıldı.

2022 DÜNYA KUPASI AÇILIŞ ŞARKISI NE?

FIFA, 2022 Katar Dünya Kupası'nın resmi taraftar şarkısını paylaştı. 'Tukoh Taka' isimli şarkı kısa sürede izlenme rekorları kırdı.

DÜNYA KUPASI TUKOH TAKA ŞARKISINI KİMLER SESLENDİRDİ?

'Tukoh Taka' isimli şarkıyı Nicki Minaj, Maluma ve Myriam Fares seslendiriyor. Şarkının sözleri İngilizce, İspanyolca ve Arapçadır. Tukoh Taka'nın İspanya futboluna özgü oyun tarzı olan Tiki-taka veya Tiqui-taca kelimesinden alıyor. Tiki Taka İspanya futbolunda kısa paslar ve hareketlerle, çeşitli kanallardan topla çalışma ve topa sahip olma ile karakterize edilenbir oyun tarzı olarak biliniyor. " Tiqui Tca" olarak da bilinen ifade, 2006 Dünya Kupası sırasında onu popülerleştirdiği bildirilen İspanyol yayıncı Andres Montes'e atfediliyor.

Haberin Devamı

Tiki Taka, bir takımın çok sayıda kısa pas yaptığı ve topa sahip olduğu bir futbol oynama tarzıdır. Hızlı, keskin, tek dokunuşlu pas, Tiki Taka olarak adlandırıldı.

 2022 DÜNYA KUPASI AÇILIŞ ŞARKISI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN