Gazete Vatan Logo
Galatasaray 2 hoca 2 yönetim 1 şampiyon!

2 hoca 2 yönetim 1 şampiyon!

G.Saray 21. zaferine ulaşırken bu sezon yaşananlar filmlere konu olacak nitelikteydi.

2 hoca 2 yönetim 1 şampiyon!

Sezona Tudor ile başlayan ve Avrupa’dan erken elenen Aslan, ligde sendeleyince Hırvat hocanın yerine İmparator Fatih Terim takımın başına geçti. Başkanlık seçiminde Dursun Özbek görevi Mustafa Cengiz’e devrederken taraftarın desteği, Terim’in inancı, oyuncuların fedakârlığı zaferi getirdi.

G.SARAY 21. şampiyonluğuna son hafta da olsa ulaştı ve kupa sayısını 21’e çıkardı. Son maçın bitiş düdüğü çalana kadar sarı-kırmızılıların stresi bitmedi, çünkü 3 takımında şansı devam ediyordu. Ancak bu şampiyonluğun en zor kısmı son düdüğe kadar verilen mücadelenin yanı sıra geçilen uzun, dikenli yollardı...

2016-17 sezonunu şampiyon Beşiktaş’ın 13 puan gerisinde 4. tamamlayan G.Saray’da kabuk değişimi için düğmeye basılmıştı. Tamı tamına 10 yeni isim ile anlaşılmıştı. Yani Muslera hariç yeni bir takım kurulmuştu. Ancak buna rağmen sarı-kırmızılılar sezona Östersunds’a yenilip Avrupa kupalarına veda ederek başladı. Taraftarın sallamaya başladığı Tudor’un koltuğunu Dursun Özbek bir süre tutmaya çalışsa da o da çok fazla kötü gidiş karşısında sessiz kalmayacaktı...

Haberin Devamı

EN UZUN GECE

TUDOR bu kötü starta rağmen ligde işleri yoluna kısa sürede koydu. 9 maçta 7 galibiyetle taraftarını umutlandırsa da kara bulutlar çok uzağında değildi. İyi giden takımı, taktiği bozan Tudor seri mağlubiyetlerle tekrar tartışılan adam oldu. Derbilerde oynanan etkisiz oyun, açıklamaları derken Dursun Özbek daha fazla Tudor’un arkasında duramadı ve 21 Aralık günü ligde kartlar yeniden dağıltıldı.

ESKİ ÖĞRENCİ, YENİ ARKADAŞ!

FATİH Terim’in etkisi kısa sürede Florya’dan başlayarak önce G.Saray’da sonra ligde etkisini gösterecekti. Yardımcılıklarına getirdiği eski öğrencileri yeni yol arkadaşları Taffarel, Hasan Şaş, Ümit Davala ve milli takımdaki yardımcısı Levent Şahin’in de oyuncularla kurduğu iletişim Florya’daki soğuk havayı dağıtmaya yetti.
OYUNCULARIN yakaladıkları aile ortamı kısa sürede sahaya da yansıdı. Fatih Terim’in ise taktiksel bilgi birikimi özellikle derbilerde alınan sonuçlarda kendini gösteriyordu. İlk yarıdaki derbilerde sadece 1 puan alan G.Saray, Terim yönetiminde ise 3 galibiyet ve bir beraberlik alarak belki de şampiyonluk yolundaki en büyük adımı attı.
Orta saha çöktü!
Fatih Terim’in geldiği dönemde Ndiaye satıldı, Fernando sakatlandı...
EVET, Fatih Terim’in gelmesiyle 21. şampiyonluk yaşandı ama deneyimli teknik adamın elinde de sihirli değnek yoktu. Yaşanan sıkıntılar, uykusuz geceler, yoğun mesailer, evden uzak geçen günler.
DAHA neredeyse dakika bir, orta sahanın en önemli isimlerinden Ndiaye çantasını toplayıp Ada’nın yolunu tuttuğunu söyleyecekti. Fernando tam 2.5 ay sahalardan uzak kalacaktı. Yani Terim göreve gelir gelmez çok ciddi bir orta saha krizinin içinde bulacaktı kendini. Bir de üstüne maddi imkânsızlıklar vardı. O yüzden sorunu içerde çözmek zorunda kaldı.
KADRODA olduğunu bile unutanların olduğu günlerde Donk’u yeniden sahneye çıkardı. Taraftarın istenmeyen adam ilan ettiği Selçuk’u küllerinden doğurtarak hâlâ ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu birçok kişiye hatırlattı.
TRANSFERDE ise tek bir mermisi vardı. Onda da kişiler bağlantılarımı kullanacağım demişti. Kullandı da.. Inter’den Nagatamo’yu aldı. Nokta atışı yaptı.
Florya kolay atlattı
FATİH Terim’i göreve getiren Özbek bu sırada bayrağı Mustafa Cengiz yönetimine devretti. Teknik ekibin bu olayı nasıl yorumlayacağı merak ediliyordu. Terim burada da ön plana çıktı. Takımın yaşanan seçimlerden etkilenmemesi için de çaba harcaması gerekti. Ama bu durumda Florya sıyrık bile almadan atlattı, yeni yönetim ve Abdürrahim Albayrak ile de Fatih Terim uyum içinde çalışmaya devam etti.
Terim’in gözyaşları
G.Birliği maçı dönüşü havalimanındaki tablo takımı daha da kenetledi.
21. Şampiyonluktaki en büyük pay sahiplerinden biri de şüphesiz ki taraftardı. Sadece Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde 50 bin ortalama tutturdukları için değil, her deplasmana gittikleri için de değil, antrenmana 30 bin kişi gittiği için de değil.. En kötü günde, mağlubiyet sonrası da Fatih Terim’in, oyuncuların arkasında oldukları için.
G.SARAY için geride kalan yılda birçok kırılma noktası vardı. Ama belki de ne önemlisiydi G.Birliği deplasmanı. Sarı-kırmızılılar hiç beklemedikleri bir mağlubiyetle İstanbul yolunu tuttular. Bu sırada taraftarların havalimanında toplanmaya başladığı haberleri geliyordu. Belki de tepki için geldiklerini düşünen oyuncular bile olmuştu. Ama G.Saray taraftarı sabaha karşı 3.30’da uçaktan indiklerinde şampiyon gibi karşılandılar.
BU tablo karşısında yabancı oyuncular şaşkınlıklarını gizleyemediler. Türk oyunculara sordular ne olduğunu anlamak için. Fatih Terim de gözleri dolmuştu.. Geriye kalan son üç maçının deplasman olmasına rağmen bu olaydan sonra da G.Saray başka puan kaybetmedi ve şampiyonluğa ulaştı.

Haberin Devamı