Gazete Vatan Logo

Yumurta diyeti nedir, nasıl yapılır? Hızlı kilo verdiren yumurta diyeti listesi...

Yumurta diyeti; protein açısından oldukça yüksek, kalori ve karbonhidrat değerleri açısından düşük bir diyet türüdür. İki hafta yapıldığı takdirde 11 kilo verilmesini sağlıyor. Kas yapmak için gerekli proteinden ödün vermeyerek, hızlıca kilo vermek için sıklıkla uygulanıyor. Peki yumurta diyeti nedir, nasıl yapılır? Yumurta diyet listesinde neler var? İşte tüm detayları ile hızlı kilo verdiren yumurta listesi!

Yumurta diyeti nedir, nasıl yapılır? Hızlı kilo verdiren yumurta diyeti listesi...

Yumurta diyetinin birkaç türü bulunuyor. Fakat bir türünce sadece su ya da kalorisi olmayan içecekler tüketilebiliniyor. Bu diyette makarna, ekmek, pirinç gibi karbonhidratların yanı sıra çoğu meyveler ve şeker açısından zengin olan gıdalar yasaklanmıştır. Diyet 2 hafta süresinde yapılıyor ve bu süre boyunca üç öğün besin alınıyor. Bu diyette su ya da kalorisiz içecekler tüketiliyor.  

YUMURTA DİYETİ NEDİR?

Yumurta diyeti; haşlanmış yumurtayla yapılan oldukça ekonomik ve uygulanması basit bir beslenme biçimidir. 155 kalorisi bulunan yumurta; besin değerleri yüksek olup, mineral ve vitaminler bakımından çok zengin bir besindir. Eşsiz bir protein kaynağıdır. Bununla beraber yüzde yüz proteine dönülen yumurta içerisinde; A, B12, B6, B2, D, E vitaminleri ile kalsiyum, demir, bakır, fosfor, selenyum gibi mineralleri bulunmaktadır. Yumurta diyeti; bu besin değerleri ile beraber vücudu beslerken metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olup, yağların yakılmasına destek olmaktadır. Bu şekilde de bireyin kısa zamanda kilo vermesini sağlamaktadır.

Haberin Devamı

YUMURTA DİYETİ NASIL YAPILIR?

Yumurta diyetinde genel olarak her öğün için yumurta ya da yağsız protein kaynağı olan balık, tavuk gibi et ürünleri tüketilmektedir. Bunun yanı sıra düşük karbonhidrata sahip olan sebzeler, portakal, greyfurt gibi ürünler akşam yemeği ve kahvaltıya dahil olmaktadır.

 YUMURTA DİYET LİSTESİ

Yumurta diyeti yapılırken ilk gün; sabah iki adet haşlanmış yumurta ve bir adet mandalina ile başlanması önerilmektedir. Öğlen için; iki dilim buğday ekmeği ve sınırsız meyve tüketimi yapılabilir. Akşam yemeği için; büyük porsiyon salata ve haşlanmış ya da ızgara tavuk tüketimi yapılabilir. Yumurta diyetinin diğer günleri ise;

Salı kahvaltı için; iki adet haşlanmış yumurta, öğle yemeği için; sebze ağırlıklı bir yemek ve akşam yemeğinde ise; zeytinyağlı salata tüketmesi gerekmektedir.

Çarşamba kahvaltı adına; iki tane yumurta, iki dilim greyfurt ve mandalina tüketilmelidir. Akşam ise tavuklu salata tüketilmelidir.

Perşembe sabah; iki tane haşlanmış yumurta ve bir dilim portakal tüketilmesi gerekir. Öğle; meyve ve akşam yemeğinde; tavuklu, zeytinyağlı salata tüketilmelidir.

Haberin Devamı

Cuma sabah kahvaltısında; iki adet yumurta ve bir adet mandalina tüketimi yapılmalıdır. Akşam ise ızgara balık ve salata tüketilmesi önemlidir.

Cumartesi sabahı; iki adet yumurta, bir dilim mandalina tüketilmelidir. Öğle; meyve tabağı yapılmalı akşam ise buharda pişmiş olan tavuk ile sebze tüketilmelidir.

Pazar sabahı; iki adet yumurta ve portakalı tüketilmesi gerekmektedir. Öğlen; sebze yemeği ve akşam ise yeniden buharda pişmiş tavuk veya sebze tüketimi yapılmalıdır.

Bu şekilde iki hafta yumurta diyeti yapılarak önemli oranda kilo verilebilir.