Gazete Vatan Logo

Yeni virüsün adı ne? Yeni vürüsün belirtileri ne? Yeni virüs coronavirüsle bağlantılı mı? Adeno-ilişkili virüs 2 (AAV2) ne demek?

Gizemli hepatit vakalarına adeno-ilişkili virüsün neden olduğu ortaya çıktı. İngiliz bilim insanları, incelenen gizemli hepatit vakalarının yüzde 96'sında yeni bir virüsün bulunduğunu açıkladı. Peki, Yeni virüsün adı ne? Yeni vürüsün belirtileri ne? Adeno-ilişkili virüs ne demek? İşte Adeno-ilişkili virüs belirtileri…

Yeni virüsün adı ne? Yeni vürüsün belirtileri ne? Yeni virüs coronavirüsle bağlantılı mı? Adeno-ilişkili virüs 2 (AAV2) ne demek?

Yeni çıkan virüs ile ilgili yeni gelişmeler gelmeye devam ediyor. Gizemli hepatit vakalarına adeno-ilişkili virüsün neden olduğu ortaya çıktı. Dünyada yayılma gösteren virüs ile ilgili araştırmalar sürerken Adeno-ilişkili virüs 2 (AAV2) belirtileri araştırılıyor. Peki, Yeni virüsün adı ne? Yeni vürüsün belirtileri ne? Adeno-ilişkili virüs ne demek? İşte Adeno-ilişkili virüs belirtileri…

YENİ VİRÜSÜN ADI NE?

Bilim insanları, İngiltere'de ortaya çıkan ve son aylarda dünyada yayılma gösteren gizemli hepatit enfeksiyonlarına, adeno-ilişkili virüsün sebep olduğunu iddia etti. İncelenen vakaların yüzde 96'sında, enfeksiyona yol açan yeni bir virüsün bulunduğu ve araştırmacılara göre bunun adeno-ilişkili virüs 2 (AAV2) olduğu kaydedildi.

YENİ VİRÜS CORONAVİRÜSLE BAĞLANTILI MI?

Glasgow Üniversitesi Virüs Araştırma Merkezi klinik profesörü ve danışmanı Emma Thomson, gizemli hepatit virüsünün nedeninin büyük oranda AAV2 olduğu görüşünü savundu. Thomson, "hepatit vakalarının Covid-19 ile alakasının neredeyse hiç mümkün olmadığı" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

YENİ VÜRÜSÜN BELİRTİLERİ NE?

Nisanda İngiltere'de ortaya çıkan ve kısa sürede çok sayıda ülkeye yayılan nedeni belirsiz hepatit virüsü, 1 ay ile 16 yaş arasındaki çocuklarda görülüyor.

Virüsün, sarılık, ishal, kusma ve karın ağrısı gibi belirtileri bulunuyor.