Gazete Vatan Logo

Yeni virüs yayılıyor! Gizemli zatürre vakaları arttı! Yeni ölümcül virüsün adı ne?

Dünya art arda gelen yeni virüs vakaları ile panikte! Endişeler artıyor. Henüz Coivd 19 ve mutasyonları ile maymun çiçeği virüsünün etkileri atlatılamamışken Arjantin’den gelen yeni virüs haberi paniğe neden oldu. Arjantin’de gizemli bir zatürre hastalığı nedeniyle 3 kişinin öldüğü ve 6 kişinin enfekte olduğu açıklandı. Hastalığın kaynağının bilinmediği belirtildi. Bilim insanları yeni virüsü “kökeni bilinmeyen pnömoni” olarak tanımlıyor. Peki, Yeni virüs mü çıktı? Yeni ölümcül virüsün adı ne? Yeni virüs belirtileri ne, bulaşıcı mı? Yeni virüs ölümcül mü? İşte detaylar…

Yeni virüs yayılıyor! Gizemli zatürre vakaları arttı! Yeni ölümcül virüsün adı ne?

Dünya yeni virüs haberiyle çalkalanıyor! Henüz Covid 19 ve maymun çiçeği virüsünün etkileri sürerken Arjantin’de zatürre vakalarını arttıran gizemli virüs konuşuluyor. Bilim insanları virüsün kökeni ile ilgili araştırmalarına devam ediyor. Vakalar, Covid-19, grip ve hantavirüs de dahil olmak üzere 30'dan fazla virüs ve bakteri için test edildi. Ancak terstler negatif çıktı. Hastalar karantiyana alınırken durum yeni bir virüs olarak açıklandı. Peki, Yeni virüs mü çıktı? Yeni ölümcül virüsün adı ne? Yeni virüs belirtileri ne, bulaşıcı mı? Yeni virüs ölümcül mü?

 YENİ ÖLÜMCÜL VİRÜSÜN ADI NE?

Arjantin'de gizemli bir zatürre hastalığından üç kişi öldü ve yeni bir viral salgın endişelerine yol açtı. NTV’nin haberine göre, Güney Amerika ülkesindeki sağlık yetkilileri, ardından 6 kişinin daha 'kökeni bilinmeyen pnömoni' ile enfekte olduğunu söyledi. Hastalığın kaynağının bilinmediği belirtildi. Yetkililer vakaların Covid-19, grip ve hantavirüs de dahil olmak üzere 30'dan fazla virüs ve bakteri için test edildiğini ama bunların negatif çıktığını açıkladı.

Haberin Devamı

YENİ VİRÜS BELİRTİLERİ NE, BULAŞICI MI?

Tucumán eyaletinin sağlık bakanı Luis Medina Ruiz, gizemli pnömoniye yakalanan İlk altı hastanın 18-22 Ağustos tarihleri ​​arasında yoğun akciğer enfeksiyonu ile hastaneye başvurduklarıı ve nefes almada güçlük ve göğüs ağrısı benzeri semtomlar gösterdiklerini söyledi.

Hastalığın, genellikle yeni viral salgınların kurbanları olan sağlık çalışanlarına bulaşması hastalığın yayılma hızının yüksek olabileceğini gösterdi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Avrupa Hastalık Kontrol Merkezi'nin (EMA)  salgın istihbarat ekipleri gizemli pnömoni vakalarını izlediklerini duyurdu.

Edinburgh Üniversitesi'nde küresel sağlık başkanı Prof. Dr. Devi Sridhar konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Açıkça endişe verici, ancak yine de bulaşma ve kaynağı hakkında önemli bilgilere ihtiyacımız var. Bu, tehlikeli patojenlere karşı kolektif savunmasızlığımızı gösteriyor. Dünyanın herhangi bir yerindeki bir salgın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınmazsa,  hava yolculuğu ve ticaret nedeniyle hızla yayılabilir” dedi.

Haberin Devamı