Gazete Vatan Logo

Yakı Otu Nedir? Yakı Otu Faydaları Nelerdir?

Yakı otu ülkemiz dışında pek çok coğrafyada yetişir. Küpe çiçeğigiller ailesine ait otlardan bir tanesidir. Yakı otu görünümü ile dikkat çekmeyi başaran bir ottur.

Yakı Otu Nedir? Yakı Otu Faydaları Nelerdir?

Yakı Otu Nedir?

Kapalı tohumlu otlardan birisi yakı otudur. Küpe çiçeğigiller familyasına mensuptur. Mor renge sahiptir ve uzun bir ot olarak bilinir. Yakı otunun kendine özel bir takım fiziksel özellikleri bulunur. Yakı otu çiçekleri boy olarak 2 ila 3 santimetre arasında değişmektedir. Kuzey Amerika ülkelerinden birisi olan Yukon eyaletinin sembolü olan çiçek olarak bilinir.

Yakı Otu Faydaları Nelerdir?

- Yakı otu idrar söktürücüdür. İdrara çıkma problemi yaşayan kişiler tarafından tercih edilir. İdrarında bakteri bulunanlar için doğal tedavi seçeneği olarak bilinir. Yakı otu düzenli tüketen kişiler idrar sorunlarına veda edebilirler.

- Prostat rahatsızlığı erkeklerde belli bir yaştan itibaren ortaya çıkar. Toplumda yaygın olarak görülen ve bilinen hastalıklardan birisidir. Erkeklerin bir çoğu prostattan yana şikayetçi olurlar. Yakı otu erkeklerin prostat olmasını engeller ve prostatın büyümesine imkan tanımaz. Prostatı bazı durumlarda küçültebilir.

- Yakı otu saç dökülmesine iyi gelen bir bitkidir. Fakat düzenli olarak kullanılması bu noktada önemlidir. Yakı otunu lapa olacak şekilde kullanarak saçlarınıza sürebilirsiniz. Belli bir süre sonrasında saç dökülmenizin azaldığını ve sonrasında tamamen bittiğini görebilirsiniz. 

Haberin Devamı

- Yakı otu cilde iyi gelir, cildin canlı ve parlak gözükmesini sağlar. Bunun için lapa şeklinde kullanmanız önerilir. Düzenli kullanıldığı zaman cilt daha iyi ve sağlıklı görünür. Mat ve soluk görüntü yerine daha canlı bir cilde sahip olabilirsiniz.

Yakı Otu Ne İşe Yarar?

Yakı otu sindirim sistemi açısından çok yararlıdır. Sindirim sistemi için idrar söktürücü olarak bilinir. Vücuttaki ödemi atmaya yardımcı olur ve bitkisel doktorlar tarafından önerilir. Vücutta bulunan bazı yaraların veya kesiklerin hemen iyileşmesini sağlar. Aynı zamanda iltihabın giderilmesi noktasında da oldukça iyidir.

Yakı Otu Nerelerde Kullanılır?

Yakı otu insan sağlığını iyileştiren bir ottur. Aşırı şekilde öksüren kişiler öksürük kesici olarak bu bitkiyi tercih edebilirler. En büyük özelliklerinden birisi öksürük kesici özelliğe sahip olmasıdır. Kuru öksürük yaşayan kişiler bu otu kullandıkları zaman rahatlıkla öksürüğü engelleyebilirler. İçeriğinde bulunan yararlı maddeler ile boğazı temizler. Kişilerin yaşadığı boğaz kaşıntıları ve tahrişlerini yok eder.

Haberin Devamı

Yakı otu bitkisi boğaz ağrıları için tercih edilebilir. Astım hastaları da sıklıkla botu tercih ederler. Solunum yolu hastalıkları için en önemli bitkilerden birisidir. İleri düzeyde astım hastalığına sahip olan kişiler bu otu düzenli olarak kullandıkları zaman astımdan kurtulabilirler.

Fakat bu tarz otları kullanırken uzman hekime danışılması doğru olur. Çünkü gelişigüzel kullanıldığı zaman bazı yan etkiler ile karşılaşmak mümkündür. Düzenli dozlar ile belli dönemlerde yakı otunu kullanabilirsiniz. Yakı otu vücudun içini ve dışını koruma amacıyla tercih edilir.