Gazete Vatan Logo

Turkovac aşı randevusu alma! Turkovac randevusu nasıl ve nereden alınır, resimli anlatımla e nabız yerli aşı radevusu al!

Turkovac aşı randevusu nasıl alınır, nereden? Turkovac randevusu almak için beklenen gün geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehir hastanelerinde TURKOVAC aşısının yapılacağını duyurmuştu. Sağlık Bakanlığı'nın E-Nabız sisteminde TURKOVAC aşısı için randevular açıldı. Peki, Turkovac randevusu nasıl alınır? İşte Turkovac aşı randevusu alma süreci…

Turkovac aşı randevusu alma! Turkovac randevusu nasıl ve nereden alınır, resimli anlatımla e nabız yerli aşı radevusu al!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu üyeleriyle beraber hatırlatma dozlarını TURKOVAC aşısı ile yaptı. Bakan Koca, bugünden itibaren şehir hastanelerinde TURKOVAC aşısının yapılacağını duyurmuştu. Peki, Turkovac randevusu nasıl alınır? İşte Turkovac aşı randevu al...

TURKOVAC AŞISI RANDEVULARI AÇILDI

Sağlık Bakanlığı'nın E-Nabız sisteminde TURKOVAC aşısı için randevular başladı. Koronavirüse karşı geliştirilen yerli aşı TURKOVAC uygulanmaya başlandı. TURKOVAC hatırlatma dozunu olan Bakan Koca'nın açıklamasını “Özellikle bugün önemli bir gün. Acil kullanım onayını Sayın Cumhurbaşkanımızla müjdesini vermiştik. Yerli aşımızı salgın sebebiyle hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza adıyoruz. Bildiğiniz gibi Türkiye'nin güçlü bir Aşı geçmişi var. TURKOVAC son 50 yıldan sonra müjdeden başlayıp üretim safhasına gelen ilk yerli aşımız oluyor. En son 24 yıl önce BSC, yani verem aşısı üretilmişti. Ben 50 yıl aradan sonra yüzde 100 yerli Türk bilim insanlarımız tarafından geliştirilen bu aşının tarihi önemde olduğunu belirtmek istiyorum. Bunu bekleyen birçok vatandaşımız olduğunu biliyoruz. Özellikle hatırlatma dozlarını TURKOVAC'la yaptırmalarını tavsiye ediyorum.” Sözleriyle sürdürdü.

Haberin Devamı

TURKOVAC RANDEVUSU NASIL VE NEREDEN ALINIR?

Yerli aşı TURKOVAC şehir hastanelerinde yapılmaya başlanacak. Randevular ise e-devlet, e-nabız ve 182 telefon hattı üzerinden alınabilecek.

SMS AŞI RANDEVUSU ALMA

TURKOVAC aşı randevusu almak için telefonunuzun mesaj yazma bölümüne girin. Mesaj yazma alanına ASI yazın boşluk bırakın, T.C. kimlik numarasını yazın boşluk bırakın ve kimlik seri numarasını yazın.

Ardından yazdığınız mesajı 2023’e gönderin.

ÖRNEK: ASI 1234567890 3934

TELEFONLA AŞI RANDEVUSU ALMA

Aşı randevusunu telefonla almak için 182’yi arayın ve sizden istenilen bilgilerle aşı randevunuzu oluşturun. Ancak yoğunluk nedeniyle ALO 182 hattına ulaşmanın her zaman çok kolay olmadığını unutmayın.

E-DEVLET MHRS  AŞI RANDEVUSU ALMA

Telefonunuzda Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) uygulaması varsa direkt uygulamadan, MHRS uygulaması yoksa randevu için e-devlet üzerinden giriş yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile e-devlete giriş yaptıktan sonra arama bölümüne e-nabız yazdığınızda sistem sizi e-nabız uygulamasına yönlendiriyor. MHRS’ye giriş yaptıktan sonra da “Aşı randevusu al” seçeneğine tıkladıktan sonra aşı olacağınız tarih ve sağlık merkezini seçip, aşı randevunuzu alabilirsiniz.

AŞI RANDEVUSU ALMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN