Gazete Vatan Logo

Tonik Nasıl Kullanılır? Tonik Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Tonik, cildin temizlenmesi için kullanılan bir üründür. İçerisinde canlandırıcı maddeler içerir ve cildi temizleyici arındırıcı özelliklere sahiptir.

Tonik Nasıl Kullanılır? Tonik Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Tonik Nasıl Kullanılır?

Yüz tonikleri, temel anlamda cilt bakımının bir adımı olarak kabul edilir. Yüzünüzü su ile yıkadıktan sonra serum ya da nemlendiriciden önce tonik kullanılması önerilir. Bir pamuğu tonik ile ıslattıktan sonra tüm yüzünüze, göğsünüze ve boyun bölgenize sürmelisiniz.

Yüzünüzü yıkadıktan sonra, nemlendirici ya da serum kullanmadan öncesinde tonik kullanabilirsiniz. Toniklerin sabah ve akşam olmak üzere iki kere kullanılması cilt için çok daha sağlıklı olur. Fakat bunu yapınca cildiniz çok kurur ya da tahriş olursa günde bir kez yapmanız yeterli olur.

Tonikler güçlü bileşenler içerir ve yüz tipine göre tercih edilmesi gerekir. Akneye meyilli ya da yağlı ciltler için farklı tonikler üretilirken kuru ciltler için farklı tonikler yapılmaktadır. 

Tonik Kullanırken Yapılması Gerekenler

  1. adım: Öncelikle yüzünüze uygun bir temizleme jeli ya da su ile yüzünüzü yıkamalı ve yüzünüzdeki nemi almalısınız.
  2. adım: Yüz toniğini elinize ya da bir pamuğa dökerek cildinize tampon hareketler ile uygulamalısınız.
  3. adım: Birkaç dakika boyunca toniğin cildinizde kurumasını bekledikten sonra günlük kullandığınız nemlendirici ya da serumları sürebilirsiniz.
  4. Toniğin ciltten durulmasına ya da temizlenmesine gerek yoktur. Direkt olarak makyaj ya da cilt ürünlerinizi yüzünüze sürebilirsiniz. 

Tonik Faydaları Nelerdir?

Gözenekleri küçültür. Özellikle salistik asit içeren tonikler genişlemiş olan gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar. Sivilce oluşumunun önüne geçir ve siyah noktaları da temizler. Peeling etkisi yaratan tonikleri nazik bir şekilde uygulamalısınız.

Haberin Devamı

Cildin pH dengesini geri kazandırır. Cilt doğal olarak asidik bir yapıya sahiptir ve pH dengesi de 5 ile 6 arasındadır. Bu denge sabunun alkali yapısı dolayısıyla temizlendikten sonra artış gösterebilir. Bu olduğu zaman cildin normal bir seviyeye dönmesi adına tonik kullanılması gerekir. Tonik kullanımı ile bu denge hızla geri gelir. 

Toniklerin en önemli görevlerinden biri de bakım kremlerinin ve serumların etkisini artırmasıdır. C vitamini uygulamadan önce tonik sürerseniz serum cildin derinlerine iner ve etkisi de artar.

Bazı tonikler nemlendirme etkisine sahiptir. Cildi temizlerken daha sağlıklı bir cilt görünümü sağlar ve nemli bir görüntüye sahip olur.

Tonik Seçimi Nasıl Olmalı?

Normal ve karma ciltler: Normal ve kuru cilde sahip kişilerin hyaluronik asit içeren tonikleri tercih etmeleri önerilir.

Kuru ciltler: Kuru cilde sahip olan kişilerin ciltlerindeki kirden arınmaları için gül suyu içerikli tonikleri tercih etmeleri önerilmektedir.

Haberin Devamı

Hassas ciltler: Hassas ciltlere E vitamini nemlendirici ve alkolsüz tonikler tercih etmeleri önerilir. Bu sayede cilt yatışır ve tamamıyla temizlenmiş olur.

Yağlı ve akneye eğilimli ciltler: Salistik asit içeren toniklerin tercih edilmesi ile cilt görünümü düzelir. Güneş kremleri ile kullanılması çok daha faydalı olur.