Gazete Vatan Logo

Tırnak Mantarı Nasıl Geçer? Tırnak Mantarı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Onikomikoz olarak bilinen halk arasında tırnak mantarı olarak geçen bu cilt hastalığı özellikle tedavi edilmezse yayılma, bulaşma ve çoğalma göstermektedir. Ancak bu rahatsızlık sadece oje ya da kremler ile geçmemektedir. Sürekli yayılma eğilimi olduğundan dolayı, sıklıkla bireyler doğal tedavi yöntemlerini uygulamaktadır.

Tırnak Mantarı Nasıl Geçer? Tırnak Mantarı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Tırnak Mantarı Nasıl Geçer?

Tırnak mantarı zayıf bağışıklık sistemi ya da ayak mantarı geçmişi olan kişilerde sıkça görülebilir. Bununla beraber kişiden, kişiye geçebilen bu rahatsızlık ortak alanlardan ya da eşyalardan da bulaşabilir. Sıklıkla diyabet hastalığı gibi vücut sistemini zayıflatan rahatsızlıklara sahip olan kişilerde sıkça görülür.

Eğer aşırı bir tırnak mantarı rahatsızlığınız var ise mutlaka bir doktor tarafından destek alınız. Ancak hafif bir tırnak mantarı sorunu yaşıyorsanız reçetesiz krem veya tırnak jeli alarak evde tedavi uygulayabilirsiniz. Bununla beraber ayak bakımı, tırnak bakımı ve düzenli pedikür bu süreçte büyük bir rol oynamaktadır. 

Tırnak Mantarı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Tırnak mantarı tedavisi sırasında en sık tercih edilen yöntemlerden biri yağlardır. Özellikle belirli yağlar tırnak mantarını yok etmekle beraber yayılmasını ve bulaşmasını da önlemektedir. Biberiye yağı tırnak mantarı tedavisi için tercih edebileceğiniz yağlar arasında yer alır.

Haberin Devamı

Ayrıca limon yağı, çay ağacı yağı ya da kekik yağı tercih edebilirsiniz. Yağlar ile birlikte belirli bitkilerde tırnak mantarını geçirmektedir. Tırnak mantarını öldürmek için belirli bitkileri tercih edebilirsiniz. Tırnak mantarına iyi gelen bitkiler ise şöyledir;

Sarımsak, özellikle birçok hastalıkta kullanıldığı gibi tırnak mantarı içinde kullanılmaktadır. Sarımsağı ikiye bölünüz ardından da sorun olan bölgeye sürerek düzenli olarak uygulayabilirsiniz.

Limon, antiseptik özelliğe sahip yegane bitkiler arasında yer alır. Bir limonu dilim haline getirin ardından tırnak üzerine sarıp bekletin. Dilerseniz suyunu sıkarak, pamuk yardımı ile tırnak üzerine sürebilirsiniz.

Elma sirkesi yapısından dolayı doku iyileştirme özelliğine sahiptir aynı zamanda da bilinen en etkili antiseptikler arasındadır.

Kekik yağı, mantar enfeksiyonun bilinen en büyük düşmanıdır. Kekiği iki farklı şekilde kullanabilirsiniz. Kekiği, çay formunda demleyerek ılıdıktan sonra bir pamuk yardımı ile tırnağınız üzerine sürebilirsiniz ya da kekik yağını bir pamuk yardımı ile tırnağınızın üzerine masaj yaparak yedirebilirsiniz.

Haberin Devamı