Gazete Vatan Logo

Soğuk Algınlığı Nasıl Geçer? Soğuk Algınlığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Soğuk algınlığı özellikle sonbahar ve kış döneminde kişilerin sıkça karşılaştığı rahatsızlıklardan biridir. Özellikle kapalı alanlar, toplu taşıma, kreşler ve okullarda sıkça bulaşma olasılığı vardır. Ancak bu rahatsızlık evde uygulanan bazı yöntemler ile kolay bir şekilde iyileşebilir.

Soğuk Algınlığı Nasıl Geçer? Soğuk Algınlığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Soğuk Algınlığı Nasıl Geçer?

Burun kanallarının dolması, hapşırma, öksürük ve akıntı soğuk algınlığı belirtileri arasındadır. Soğuk algınlığı ciddi bir hastalık değildir ancak kişiyi hastalık sürecinde oldukça rahatsız eder. Her ne kadar bunun için ilaç olsa da çoğunlukla evde uygulanan doğal yöntemler ile bu süreç geçirilebilir.

Uçucu yağların kullanılması, burun temizlenmesi gibi yöntemler ile kısa süre içerisinde soğuk algınlığı giderilebilir. Özellikle sinüzit ve kulak enfeksiyonu gibi hastalıklar olmadığı sürece hiç antibiyotik kullanmadan bu hastalığı yok edebilirsiniz. Özellikle soğuk algınlığın ilk döneminde sarımsak kullanımı, solunum yolunu tedavi eder ve iyileştirir.

Sarımsağın, soğuk algınlığının belirtilerini azalttığı bilinmektedir. Hastalığın ilk günlerinde belirtileri azaltmak ve hastalığı gidermek için sarımsak tüketebilirsiniz. Aynı zamanda da bol miktarda nane, kekik, tarçın ve siyah mürver tüketiniz. Bu bitkiler kısa süre içerisinde mikrobu vücudunuzdan atacaktır. Boğaz ağrılarınız ya da şiddetli akıntı olması halinde bal ve limon tüketerek solunum yolunu temizleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Soğuk Algınlığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Sinüsleri ve solunum yollarını temizlemek için en ideal gıdalardan biri tavuk suyudur. Tavuk suyu enfeksiyonu atması ile bilinen en iyileştirici gıdalar arasındadır. Ayrıca tavuk suyunu sarımsak, soğan, kırmızıbiber ve acı biber ile tatlandırarak hem daha lezzetli hem de mikrop kırıcı bir karışım haline getirebilirsiniz. Soğuk algınlığı için uygulayabileceğiniz birçok yöntem ve püf nokta bulunmaktadır, bu püf noktalarının bazıları şu şekilde sıralanabilir;

125 milim limon suyu, 2 yemek kaşığı sirke, bir adet sarımsak ve bir çay kaşığı taze zencefil ile karıştırın. İçerisine bir tutam kırmızıbiber ekleyerek bu kürü gün içerisinde yavaş yavaş tüketebilirsiniz. Kısa süre içerisinde bu kür vücudunuzdaki mikrobu temizler ve enfeksiyonun geçmesine yardımcı olur

Solunum yolu tıkanıklığının olması halinde sıcak su buharı uygulayabilirsiniz. Sıcak su buharı için uçucu yağlar kullanabilirsiniz bunun için okaliptüs ya da nane yağı tercih edebilirsiniz. Bu uygulamayı günde en fazla 5 defa olacak şekilde 10 dakikalık süreler ile uygulayınız. 

Haberin Devamı

Lavanta hem ferahlatıcı hem de gevşetici özelliği ile bilinir. Özellikle şiddetli baş ağrısı yaşayan, öksürük ve soğuk algınlığı olan kişiler rahatlıkla bu bitkiyi tercih edebilir. Lavanta yağı ile buhar çekme işlemi yapabilir ya da çayını içerek doğal ağrı kesici kullanabilirsiniz.